Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a feladata egy ügyfélkapcso...

Mi a feladata egy ügyfélkapcsolati menedzsernek?

Figyelt kérdés
Addig oké, hogy ő tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, de ez mit takar pontosan egy holding cégnél? Nekem kell pofátlan módon magamat másokra ráerőszakolva új befektetőket keresnem?
2015. jún. 22. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Általában igen. De nem feltétlenül csak befektetőket, hanem adott esetben a termékre, szolgáltatásra vevőket is.
2015. jún. 22. 14:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ettől féltem... Erre képtelen lennék.
2015. jún. 22. 19:13
 3/4 anonim ***** válasza:

ez valami kamu MLM pénzügyi vállalkozás?

Normál esetben egy ügyfélkapcsolati manager nem befektetők szerzésével foglalkozik, hanem tartja az ügyfelekkel a kapcsolatot, figyeli, és szükség esetén közbeavatkozik az olyan folyamatoknál, amik az ügyfél kiszolgálására irányulnak, ha valami gondja/baja/nyűgje van, úgy érzi, hogy elakadt valami, akkor ott is segít, tárgyal a prospect cégekkel, akik még nem ügyfelek, de potenciálisan azok lehetnek.

És persze jó kapcsolatot ápol az ügyféllel, ismeri az ügyfél igényeit és terveit, és ha a cégnek van egy megfelelő ajánlata, akkor természetesen azt elmondja az ügyfélnek (a jó kapcsolat érdekében azonban nem feltétlen érdemes minden hülyeséget rásózni, inkább olyasmit ami mindkét félnek előnyös).

Szóval normál esetben szó sincs tukmálásról, természetesen a munka része a meglévő ügyfelek kezelése mellett az újakkal tárgyalás is, és az is, hogy ajánlatokat készítesz nekik, de a cégeknél ahol én dolgoztam kb ezek voltak egy ügyfélkapcsolati kolléga feladatai.

Persze sajnos mostanában az összes jutalékos, kamu munkát hangzatos címekbe csomagolják (pl ügyfélkapcsolati manager, meg pénzügyi elemző, és társai, mindegy, hogy mi csak szerepeljen benne a manager szó, mert arra ugranak az emberek), de normál esetben nem erről szól egy ilyen terület.

2015. jún. 22. 22:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Megvolt az állásinterjú, és magyarul: házalós biztosítási ügynök. Jutalékos rendszerben a főnök elmondása szerint havonta átlagosan NETTÓ 4-500 ezret lehet keresni. Aha, nem igazán hiszek már a mesékben... Én meg mondtam, hogy köszönöm szépen, de nem én vagyok az emberük.
2015. jún. 24. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!