Mi a feladata egy pénzügyi menedzsernek? Milyen iskola kell hozzá (középiskola, főiskola/egyetem)?
Azt se tudod mit csinál, azt se tudod mi kell hozzá, de pénzügyi "menedzsör" akarsz lenni, mert az olyan tök jól hangzik...
Legyél inszeminátor.
Nyilván először kell egy két nyelvtudás(üzleti).
Mellé egy főiskola,egyetem és MELLETTE minimum 1-1,5 év szakmai gyakorlat heti 30-40 órában,hajtanod kell ezerrel.
Egyetem mellett bizony dolgoznod kell és hajtani.
Feladatod lesz többek között:
-Munkatársak koordinálása,munka kiosztása,felügyelete,könyvelés átnézése.
Én ha nem IT-s lennék szintén ezt csinálnám.Lemondásokkal jár előre szólok,tehát nem leszel ,,klasszikus egyetemista."
A jelenlegi szabályok szerint el kell végezni hozzá a mérlegképes könyvelői tanfolyamot.
Ha érettségid van csak, akkor pénzügyi-számviteli okj-s sulit kell elvégezned, amire rásazbtál msot, mert eddig fél év alatt elvégezni, de szeptember 1-től legalább 960 óra lesz, ami kb. 3-4 évet jelent.
Ha állami felsőfokú végzettséged van, akkor mehetsz egyből mérlegképesre, de figyelmeztetlek, hogy az ottani számvietl vizsga a világ legnehezebb vizsgája, nem különbözik már az okleveles könyvvizsgálókétól. Nem beszélve arról, hogy életre szóló tanulással is jár, mert az adójopgszabályok folyton változnak, és mindig naprakésznek kell lenni, ha ezt a szakmát választod.
kb 10 éves gyakorlattla, nagyobb cégeknél már igen jól lehet vele keresni egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!