Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek a mai bértárgyaláso...

Mit tegyek a mai bértárgyalásomon?

Figyelt kérdés

2 hónapja keresek állást. Van diplomám, irodai munkákban 5 éves tapasztalatom, tudok angolul, meg tanultam még két nyelvet. Egy hely van, ahová úgy néz ki felvennének. 150.000 Ft-ot kértem nettóba mindenhol, de ezzel a kérésemmel csak azt értem el, hogy kivágtak. Ez az egyetlen hely, ahol nem kidobtak, hanem mondták, h. próba idő: 110.000 Ft, utána lehet picit több, de 130.000-nál így sem adnak többet.

Nekem most már muszály elhelyezkednem, de NEM AKAROK 120.000 Ft-ért dolgozni. Hogyan érveljek, hogyan győzzem meg őket, hogy ilyen kevés pénzből már tényleg nagyon nehezen lehet megélni. (se utazás, se szórakozás, se ruha vásárlás, még üdítőt sem veszek, albérletben lakok) Vagy el se vállaljam a munkát? Hogy kereshetnék többet? Köszi nagyon, 10-kor kell indulnom az interjúra.

2010. márc. 1. 08:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem inkább örülj, hogy van ahova felvennének ilyen hozzáállással...

Sima irodai munkáért nem nagyon fogsz többet kapni mint 100-120ezer Ft + esetleg még Cafeteria.

A bértárgyaláson pedig ne legyen ilyen nagy arcod, mert úgy kivágnak, hogy a lábad sem éri a földet. Van helyetted 1000 másik ember, aki még 80ezerért is elvállalná ezt a munkát.

2010. márc. 1. 08:50
 2/15 A kérdező kommentje:

Nagy arcom? Pénzügyezek, sales-es leszek, fordítok, csicskázok: (kávét főzők pl.) honlapot töltök, kapcsolatot tartok az összes ügyféllel, pakolok a raktárban, marketingezek, sajtóközleményt írok, külkereskedek (ezekhez mind van végzettségem is), megbízható vagyok, régen még szívesen túlóráztam is mint állat stb. stb.

Nagy arc? 4 éve is 110.000 Ft - ot ért ez a munka, és most is? Azóta 4X volt áremelés.

Nem nagy arcom van, hanem rezsim, meg ennem kéne. És azért legalább 5 év után egyszer úgy, de úgy szeretnék elmenni külföldre. Ez olyan nagy arc?

2010. márc. 1. 08:57
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, megértem a dühödet, de ennél többet (sajnos) akkor sem fogsz kapni. Azt még megteheted, hogy most elvállalod 110-ért a munkát, és közben keresel másikat, ami jobban fizet. Így legalább nem maradsz pénz nélkül.

A bértárgyalásról pedig tényleg kivágnak, ha ezeket a dolgokat előadod.

Sok sikert, első voltam.

2010. márc. 1. 09:01
 4/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, és igen, igazad van.
2010. márc. 1. 09:03
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert. Örülj neki. A középiskolai tanárok zöme 25 év tapasztalattal kap nettó 140-et.
2010. márc. 1. 09:05
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én fizetésem sem változott 4 éve, sőt csökkent. Ha nem akarsz 120-ért dolgozni: más majd örül neki. Nem tetszik ne vállald el... A munkanélküliség ~20 éves csúcson van. Döntsd el, hogy 0Ft-ért továbbra is otthon ülsz, vagy 120-ért dolgozol...

Nem ismerem az értékrendedet, a szakképzettségedet és gyakoraltodat nem vonom kétségbe, de sajnos a "válság van" szövegre mostanában lehet hivatkozni. Annyit hozzátennék: ez a cég legalább annyiból korrektebb volt, mint a többi, hogy megmondta mit tud adni. Vagy épp ez a cég az utolsó bőrt is le akarja húzni. Sajnos úgy néz ki jelenleg a kép a fent írt dolgok miatt, hogy nem az ember válogat a munkahelyekből, hanem mint a rabszolgapiacon: a munkáltató TUD válogatni a munakerőből és erőteljesen él (néha visszaél) ezzel a helyzettel.

2010. márc. 1. 09:06
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha valóban képesített vagy abban, amit leírtál és a munkádat is megfelelően végzed, akkor vállald el a munkát és bizonyíts. Ha tényleg olyan jó vagy, hamar el fog indulni felfelé a béred. Ez CSAK RAJTAD fog múlni.
2010. márc. 1. 09:20
 8/15 anonim ***** válasza:
Légyszíves írd meg,hogy mi volt az intrjún,jó? :)
2010. márc. 1. 09:23
 9/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ, és igen, mindenkinek igaza van, és kedves válaszoló: megírom, h. mi volt az interjún.
2010. márc. 1. 10:03
 10/15 anonim ***** válasza:
Benne van a kérdésedben>bértárgyalás< Az előzőknek sajna igaza van a pénzről.Próbálj nagyon figyelni,akivel tárgyalsz,próbálkozz cafateriát/étk.jegy,telefon hozzájárulás,utazási hozz.j.stb kérni.Ha figyelsz,a testbeszéde elárulja,ha nem tetszik neki,akkot hagyd.
2010. márc. 1. 13:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!