Miért rossz ez nekem vagy épp miért jó?
Figyelt kérdés
Diákmunkán vagyok rendszeresen járok éjszakára dolgozni. Eddig úgy mentem hogy 2 napot dolgoztam 2 napot pihentem de most kitalálták hogy még egy harmadik napot is menjünk mert nem tetszik a nagy főnöknek a munkánk de ez a nap be sincs jelentve és ki sincs fizetve. Ezen a harmadik napon ha történne bármi bajom milyen következményei lennének? És még mi miatt kerülhet szarba a munkaadó?2015. jún. 17. 16:55
1/3 anonim válasza:
Mondd meg nekik, hogy felejtsék el.
2/3 anonim válasza:
1./ 18 év alatti éjszakai munkára nem vehető igénybe!
2./ A "ki sincs fizetve" törvénytelen. Ha másképp nem szabadidőben köteles megváltani a túlórádat.
3./ Be nem jelentett jogviszony szintén törvénytelen, és nem csak a munkáltató üthető meg a bokáját miatta.
Ha bármi bajod történne, semmire nem lennél jogosult amire a rendesen bejelentett dolgozók igen. Baleset, stb...
Az Téged ne érdekeljen, hogy mi miatt kerülhet kellemetlen helyzetbe a munkaadó, az érdekeljen, hogy Te ne kerülj abba!
3/3 A kérdező kommentje:
Indokoknak kellettek ezek hogy ő miért kerülhet szarba. Meg azért hogy én hogy jöhetek ki ebből jól. Amúgy 18 elmúltam.
2015. jún. 17. 17:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!