Ha egy munkahelyet kb 8 hónap után, tehát nem próbaidő alatt hagy ott az ember a rossz munkahelyi légkör miatt, mi a megfelelő válasz arra, amikor a hr-s megkérdezi, hogy miért csak addig dolgoztam ott?
Szia!
Egy HR-es vagyok és toborzás-kiválasztással foglalkozom. Természetesen megfogják kérdezni, hogy miért jöttél el, de nyugodtan mondatod, hogy nem volt megfelelő a munkahelyi környezet. Egyébként én is 8 hónap után váltok pont most, mert borzalmas a főnököm. Ez egy teljesen érthető indok. Az egyetlen gond az, ha folyamaosan váltogatsz, nem dolgozol egy helyen 1 évnél többet. Nah az már nem vet túl jó fényt rád.
Pont egy HR-es tudhatná, hogy előző munkahelyről vagy jót, vagy semmit.
Soha nem mondj rosszat a korábbi, esetleg aktuális munkaadódról, mert az rossz képet közvetít rólad. Akármilyen görény is a főnököd, egyből arra fognak gondolni, hogy te vagy túl sértődékeny, lusta, alkalmazkodni képtelen, stb.
Azt simán mondhatod, hogy nem szakirányú, nem hagynak fejlődni, kibontakozni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!