Határozott idejű munkaszerződésem felmondja a cég és kifizetik a hátralévő időmet. Hogy lesz az adózása?
Még 10 hónapom lenne a szerződésemből de a cég felmond nekem és kifizetik a 10 hónapot.
Ilyen esetben hogy lesz az adózása a bruttó összegnek? Pont ugyan úgy, mintha 10 hónap alatt kaptam volna meg, csak egy összegben? Ilyenkor a TB fizetés is 1 hónapnak számít majd (akkor is ha 10x annyit vonnak le)? Vagy másként lesz adóztatva?
Tehát akkor ugyan annyi TB-t fognak levonni, mint 10 hónap alatt tennék de én 1,5 hónap múlva - ha addig nem találok új állást - már fizethetem is magam után önállóan?
Az remek :(
Így van, ez remek, ez Magyarország.
Ha csak simán magasabb a fizetésed, akkor is több járulékot fizetsz 1 hónapban, de attól még nem kapsz érte extra szolgáltatást.
Akkor is ugyanúgy lát el az orvos, ha havi 50-100 ezer forint járulékot fizetsz, meg akkor is, ha a havi minimum 6-7 ezret fizeted jogviszony nélkül...
Táppénzt is csak minimálbért kapsz, hiába keresel fél millát mondjuk...
Nyugdíjunk meg úgysem lesz, tehát abból a szempontból sem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!