Németországban mennyiből jön ki a kaja egy hónapra?
Nekem nincs kint szálláson, de erősen gondolkozom, hogy kimenjek e 1400-1800 euroert plusz jattert...
Szallasra rezsivel ha 1000 et is szamolok(kisvaros), akkor sem marad tul sok.
Ausztriáról tudok nyilatkozni, itt kicsit magasabb az élelmiszerek árszínvonala mint Németországban
Én 200 euró körül költök havonta kajára. Low budgetnek nem nevezném mivel többször eszek hetente húst, marhát, szárnyasokat is, halat is. Zöldségeket, gyümölcsöt is fogyasztok szerintem eleget. Ha főz mindig magára az ember akkor nem kerül vagyonokba az étkezés. Húst néha akciósan veszek, ha éppen elkapom az akciókat. De a 200 viszonylag könnyen tartható szerintem. Aki 300-350 et írt az nem tudom miket eszik, lehet hétvégente bélszínt süt magának vagy ilyesmi.
Havi 200 euró az heti 50 eurót jelent. EGY főre szerintem be lehet vásárolni ennyiből úgy hogy viszonylag változatosan eszel.
Daily recommended minimum amount of money for food per person 6.12 €
Monthly recommended minimum amount of money for food per person
(assuming 31 days per month) 189.83 €
Ez az oldal elég pontos árakban. Szóval én 200-250 eurót mondanék, egy alap, viszonylag változatos étrendre, otthoni főzéssel. Nyilván ha az ember pizzát rendel meg beül a gasthofba heti kétszer akkor a 350 is kevés lesz...
Ausztriában pl a hipermarketekben sok minden hasonló áron van mint otthon. A hús általában jóval drágább, sokszor kétszer annyi, de az egyéb termékekben nincs ekkora eltérés általában.
Szóval a havi 200 eurós büdzsé nem a koplalás kategória, nagyjából olyan mintha Magyarországon 40 rongyból étkeznél havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!