Mennyiből lehet megélni egy hónapban, egyedül, Németországban?
2500 euro nettó minimum.
Ha normàlisan és jól akarsz élni.
És Németországon belül hol?
München belvárosában vagy Füssenben? Nem mindegy. Nagyvárosokban drágább a lakásbérlés, az élet...
nekem lakás 260 eurò
villany 40
2-300 kaja? egyebek.
havonta.
az éves elszámolásban 260 eurót kaptam vissza az èves víz-fűtés elszámolásnál.
Türingia , Sömmerda.
Lenne nekem is egy hasonló kérdésem, de nem szeretnék kiírni új kérdést, mert ide már sok normális válasz érkezett az előzőektől.
Berlin-ben mennyire lehet megélni bruttó 3500 eurós fizetésből? (Kaptam állásajánlatot, úgy számolom 2160 euró lenne a nettóm.)
Köszönöm!
Berlin a legolcsóbb nagyváros Németországban.
A gettókat persze el kell kerülni.
De ha nem szórod a pénzt, kényelmesen megfogsz éli ott a abból a fizetésből.
Berlinben érdemes körbe nézni (bár alaposan) lakhatásnál, a városrehabilitációs részeken.
Észak-Németország pont átfogja a teljes német spektrumot.
Csak szűken a holland határtól, a Ruhr-vidéken át, Hamburgig és a lengyel határig.
A felsorolt négy helyen a megélhetés egészen más összegből jön ki, és más munkák vannak egy bevándorlónak.
Frankfurt mellett kisvárosban 35m2 panel. 350lakás ehhez jön még villany, tv díj, lakás biztosítás és a fűtés(ami benne van a rezsiben de évvégén mindig többet kell fizetni) = 450EUR havonta csak a lakásra.
evés 350EUR. Bérlet 185EUR
kb 1000-1100 az alap megélhetéshez havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!