Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkatapasztalat szerzés?

Munkatapasztalat szerzés?

Figyelt kérdés
érdekes, ha nem papírt, x év tapasztalatot kérnek. Viszont hogy, ha nem adnak lehetőséget sem? Mintha az az x év mázlinak köszönhetően tud összejönni, vagy aki mondjuk válság előtt és alatt már dolgozott. Válság alatt voltam pályakezdő... Elvárják hogy mindent tudj egyből. Sokszor van velem hogy mondják jó lennék, de nem tanítanak be mert nincs idejük...köszi. Mintha csak arra lenne jó az ember amit kényszerből elvállt és még távol is áll tőle amit csinált minden tekintetben. És agyilag képtelen új munkafolyamatot megtanulni. A másik, hogy rendes, teljes értékű melókat diáknak adnak ki inkább, szoktam próbálkozni. Nem tudom hogyan lehetne kitörni....
2015. jún. 4. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Ugyan ez nekem is a bajom. Sehogy nem tudsz ebből kitörni, ha nincs protekciód. Én 34 éves nő vagyok, 4 szakma, egyebek, semmit nem érek velük. Amikor a sulik után munkát kerestem, akkor azt mondták gyakorlatot várnak el, mert nincs idejük, pénzük betanítani és amit az iskolában szereztem gyakorlatot az nekik édes kevés, mert nem kinti gyakorlatot szereztem. Ennyit ér a 4 éves tanulás, készülés, versenyekre járás. Diákként meg azt mondták, papír hiányában nem alkalmaznak, diákmunkát meg nem adnak... Teljesen más terülten vagyok kénytelen dolgozni, hiába szerettem volna azt csinálni, amit tanultam, pedig nem egy szakmám szívből tudnám végezni. Szóval ez van, ha nincs kapcsolat akkor egy senki vagy, tök mindegy mit értél el az iskolás éveid alatt, pedig azért is rendesen meg kellett küzdeni. Köszönjük szépen! Tehetnek egy szívességet!
2015. jún. 4. 19:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Sajnos évekig tapasztaltam ezt, amit te is. Én is dolgoztam más területeken, amiben nem kellett szakképesítés sem, vagy gyakorlat sem, mégis el tudtam végezni azt is, de speciel amit tanultam, amiben dolgozni szerettem volna, oda mindenhol úgy kezdték, hogy minimum 2 év gyakorlat. Hát, köszi. Frissen kiesve az iskolapadból ki tudja ezt felmutatni? Nem sokan.

Szóval dolgoztam én is minden másban és 27 évesen jutottam el oda, hogy végre a szakmámban dolgozom, állami cégnél, ahol nem azt nézték, hogy mi van a papíromon, hanem a felvételi elbeszélgetésnél pár szó esett róla, meg kellett lennie nyilván papírformának megfelelően a végzettségnek az adott munkához, de gyakorlatban ott be kellett mutatni, hogy mit tudok. Felvettek!:) Azóta is ott dolgozom és nagyon hamar beletanultam.

Szóval azért ne add fel a reményt!:)

2015. jún. 4. 19:13
 3/4 A kérdező kommentje:
naja. Aztán a hr-es meg elítél, vagy bekérdez amire neked előre megírt szöveget kell előadnod. Én már félek bármit elvállalni, mert mégjobban beskatulyáznak egy adott munkakörbe.
2015. jún. 5. 18:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nehéz elhelyezkedni azokon a módokon, amit a TV-ben mondanak, tanulj, jelentkezz munkára, dolgozz. Sajnos ez ma már kevésbé működik. Én azt csináltam, hogy 16 évesen elkezdtem dolgozni, a középiskolát már magántanulóként fejeztem be, még amellett elvégeztem egy 3 éves iskolát közben. Utána elkezdtem mellékállásban pénzügyi cégnél dolgozni (Rendes pénzügyi cég, nem ez az MLM-es, brókernetes akármi...), ez volt nagyjából 2,5 éve. Jelenleg 4-500e minimum megkeresek, de volt már 1-1,2m forint is. A pénzügy mellett van már egy másik vállalkozásom amit szeretek csinálni. Kezdőként pénzügybe kb. 3-400e-et lehet keresni nálunk, ha dolgozol rendesen. Folyamatosan tanulni kell, alkalmazkodni a törvényi változásokhoz, de ha erre képes vagy, akkor sikeres lehetsz. Budapesten lakom, mivel ügyfelekkel dolgozom sok történetet hallottam. Ha hagyományosan akarod csinálni suli munka, akkor IT szektort érdemes megcélozni. Ha kicsit kilógsz a sorból, de szorgalmas vagy, jól kommunikálsz akkor pénzügy, ha jól beszélsz idegen nyelven, van egy jó szakmád, akkor irány külföld :). Sok szerencsét!
2015. jún. 7. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!