Érdemes friss vagy 1-2 éves munkatapasztalat után kimenni Németországba fogorvosnak? Lehet munkát találni?
Nincs nagy vagyonunk, gazdag ismerős sincs...
Így nem tudok praxist nyitni, alkalmazottként meg 300-800 között keresnek általában a kezdők.
Érdemes kimenni vagy itthon találjak egy minél jobban fizetett helyet?
Néztem német oldalakon az átlagfizetéseket, és 130 ezer euró/év volt az átlag!
Én még akkor is kimennék, ha az átlag alatt keresnék!
Lehet, hogy drágább a megélhetés és az albérlet is elvisz egy nagyvárosban 1000-1500 eurót, de ha ezeket mind levonom, akkor is meg kell maradnia havi 7-8 ezer eurónak legalább!
Sok esély van kint munkát találni?
Hogyan fogjak neki a keresésnek?
(Közvetítő által nem akarok kimenni, sokszor lehúzás. Érdemes kiautózni és kiköltözni 1-2 hónapra, ami alatt járom a rendelőket és munka után érdeklődök önéletrajzzal? Vagy egy kinti állásközvetítőhöz fordulnék!)
Jelenleg csak középszinten beszélek németül, de még fiatal vagyok, van még 4 évem az orvosin. Ez alatt meg tudnék tanulni társalgási szinten, illetve akkor a szakmai dolgokat is tanulnám!
Van értelme? Ti mit tennétek?
(Nem maradnék kint, csak 5-7 évig kb, amíg összegyűjtenék egy házra meg egy praxisra való összeget "80-120 millió ft")
Ha havi 5 ezret félre tudnék tenni ( a 10 ezres fizuból), akkor 5 év alatt meglenne ez az összeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!