Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkával lehet "jól"...

Milyen munkával lehet "jól" keresni?

Figyelt kérdés

Milyen szakmával vagy munkával lehet kb 150.000-160.000 forint vagy akkörüli összeget keresni.

Én informatikai vagy gépészeti irányba gondoltam.

(7.o os vagyok és csak pályaválasztás képpen kérdezem.)

2015. jún. 1. 23:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

"Annyira azért nem vagyok jó tanuló , hogy Egyetemre felvegyenek"

Hat akkor huzz bele! Nyilvan nem vagy hulye, csak nem vagy eleg szorgalmas.

2015. jún. 2. 07:50
 12/15 anonim ***** válasza:
74%

Ennyit bármilyennel.

Mit akarsz csinálni? Mi érdekel?

2015. jún. 2. 08:18
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Valóban bármilyen szakmával tudsz ennyit keresni. Akár takarítóként is, ha pl egyéni vállalkozóként csinálja az ember és nem egy hipermarketbe megy. Abba az irányba menj, ami leginkább érdekel, mert önmagában a pénz nem sokáig lesz motiváló, ha eléred a szintet, amit szeretnél.
2015. jún. 2. 11:09
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát és a segítségét.
2015. jún. 5. 00:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyébként olyan nem nagyon létezik, hogy szakma, amit jól megfizetnek. Minden szakmában (én az IT-t ismerem) vannak jól és rosszul fizetett emberek, így sok függ attól, hogy mihez értesz a szakmán belül.

Igen, általánosságban elmondható, hogy az IT-vel jól lehet keresni, és van is munka, de azt azért érdemes látni, hogyha valaki mondjuk asztali windowsok telepítgetéséhez ért csak, és mondjuk emiatt valami kis önkormányzat, vagy kisebb állami szerv rendszergazdája, supportosa lesz, akkor középfokú végzettséggel, bértábla alapján kapott fizetéssel bizony nem fog még ennyit sem megkeresni, és nagyon kapós sem lesz a piacon (tudom, van ellenpélda).

IT-nek annyi előnye van, hogy például ha megtanulsz jól programozni, de nincs diplomád, akkor is lehet jól keresni, míg sok szakmában nehéz elhelyezkedni papírok nélkül.

Egy szó mint száz, nem elég jó szakirányt választani, de nem árt, ha ott értesz is valamihez ezen belül, ha ez sikerül, akkor az IT vagy a gépészét is jó irány, és a papírok fontosságát ne becsüld le, sokat jelentenek főleg pályakezdőként.

2015. jún. 5. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!