Vajon mit gondol az a dolgozó, akit ingyen dolgoztatnak szombaton és nem tesz semmit, nem szól hanem némán tűr?
Ilyen sztorit nehezen hinnék el ha nem látnám saját szememmel. Egy munkahely ahol betanított melósok minimálbérért nyomják az ipart papíron nyolc, valóságában 9-10 órában, mikor hogy.
Ez megy hétköznap. Szombaton is be kell menniük, tök ingyen. A furcsa: a vezető meg is mondja, hogy nem kapnak semmi pénzt se a túlórára se a szombatra. Olyan helyen már én is dolgoztam ahol túlóráztattak és ígérgettek mindenfélét majd nem akaróztak fizetni.
De olyan helyet még nem láttam ahol kerek perec megmondják a dolgozónak hogy gyere be szombaton,pénz az nincs, de ha bejössz, akkor megtartalak állásban. Ennyi, ez a fizetség, hogy folyamatos a munkajogviszony.
Ha nem jössz túlórára másnap utcán vagy. Meg is mondják.
És a dolgozók mit tesznek? Felháborodnak, lincselnek, vagy otthagyják az egészet? Nem. Hanem szájukat befogva kussolnak, és némán dolgoznak, ingyen szombat stb.
Van aki elmegy persze. Annak a helyére másnap 10-en vannak.
Én meg aki csak szerződéses biztőr vagyok csak nézek. És még azt hittem az én melóm szar. Hát szarnak szar de van szarabb.
De iylen feltételek mellett mit keresnek itt? Ennyire semmi más nincs?
Ez így van. És marhára örülnék ha tudnék ebben hinni de sajnos nem tudok.
Még az egyetem előtt hittem valami ilyesmiben, de azóta egyre kevésbé és mára zérósodott az érték.
Nem, sajnos nem tudok benne hinni.
AZ egyetlen reményem hogy szarabb nem lesz mint amilyen most, de még ez a reményem se fog teljesülni.
Majd amikor én is 40-50 felett állás nélkül leszek és ácsingózok majd a közmunkáért az is egy állapot lesz majd és még az se az út vége.
Ha elhiszed, hoyg tudsz tenni magadért,
Van egy blog Munkahelyi (T)error a neve. Vannak érdekes sztorik, pl arról is, hogy mi van, ha valaki kinyitja a száját. Na azt rövid úton eltakarítják a cégtől. Vagy nyíltan vagy a háta mögött szervezkedve. Sőt, ha nagyon bunkók, akkor még alád is vághatnak a későbbi álláskereséskor.
A külfölddel meg az a baj, hogy sok ember mindenféle nyelv és háttértudás nélkül indul útnak nyugatra, csak elfelejtik, hogy ott sincs kolbászból a kerítés. A másik az, hogy vannak kedves magyar felebarátaink, hogy átverik az elkeseredett, tudatlan jelentkezőket.
Látjátok ez egy ilyen hely...ebben az országban csak egy dologhoz van joga mindenkinek, hogy befogja a száját, mert ha nem fogod be, akkor befogják mások és el lehetetlenítenek. Egyszer kéne úgy mindenkinek felkelnie a helyéről és annak a 10%-nak megmutatni, hogy mi bizony többen vagyunk és elég volt.
Egy "nagy és dicső" politikus mondta egyszer még a "kommunizmus derekán" a sztrájkoló munkásoknak.
"Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy!"
Ezt, az 50+ -osok megtanulták és elfogadják. Így kelnek fel reggel, így fekszenek este.
Ez viszont egy önző életvitel!!! "Jajj, csak legyen munkám!"
A 20-30-as korosztály meg csak szenved! Szülőknél egy szoba, esetleg egy komforton kívüli albérlet. Gyerek vállalása 65eft-tal? Esetleg egy 20-25+ -os 0,5 év műszakis autó. Marad a fekete munka és a fusi? Nem hivatalos munkára nem jár TB, munkanélküli, esetleg majd nyugdíj.
Sztrájkolni kell, ha az eredmény kirúgás akkor, jó. Fizessék ki a béremet és majd, feldobom a céget! De, csak ebben a sorrendben.
Amúgy, ez a másnap 10-en vannak helyette, nevetséges! Azt az új munkást be kell tanítani.
Ez csak duma! Persze, be jön valaki az utcáról és már tudja is hol a mosatlan meg a partvis.
Ne fárasszatok ilyenekkel.
Hidd el gyárba szalag mellé nem kell nagyon betanulni. Megmutatják, hogy a két mütyűrt hova rakd, aztán a termék megy is tovább. Ezt meg nézed, meg mutatják, meg csinálod 2x és nézik közben és utána már teljeskörűen betanított egy droid lettél.
Egy irodai munka sem agysebészet, megmutatják mi merre, hogy megy, aztán kb 1 hét alatt beszokik az ember.
Ami meg elmés meló, IT, mérnöki ott meg elvileg az embernek van mögötte tudása, tapasztalata aztán oda is be tud illeszkedni egy idő után.
Mi lenne benne nevetséges? betanított meló a betanítás pár óra, reggel felvesznek valakit a nap végére úgy dolgozik mint aki X ideje csinálja.
Ennyi. Dobozolni pakolni gyártósoron X részművelet végezni bárki tud, még egy betanított majom is.
Amúgy, ez a másnap 10-en vannak helyette, nevetséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!