Igaz hogy van ahol a munkásnak a jattból a főnökének le kell rakni 500-1000ft-ot minden nap?
Valahol olvastam h egy benzinkúton ez megy.
Én is kutas vagyok és se én, se a kollégáim nem dolgoznánk kúton, ha nem lenne jatt vagy ha a főnök megfelezné. Elég szerény a fizetés úgyis.
Gondolom a felszolgálóknak is elég jó plusz bevétel a jatt.
Most árulja már nekem valaki, hogy ha egy nagy társaság lemegy sörözni, isznak tízezerért, kifizetem a tízezret, meg még a pincérnek odadobok egy ezrest, hogy kösz haver, arról miért kell tudnia a tulajnak? Vagy műszak végén megmotoznak mindenkit, mennyi pénz van nála?
Nyilván azt értem, ha a kasszába teszik a jattot, de amikor zsebbe adom?
Feri! Alapjába véve ezzel nincs is baj. Viszont ha nincs egy ballance a "rendszerben", akkor belső ellentéteket fog szülni a szakács és felszolgáló között mondjuk, mert a termelő munkát a hátsó pálya végzi, míg a fronton a stílus és ha olyan van a kritika kezelése az amit díjaznak, de a kettő nincs egymás nélkül. Így a légkört ezzel mérgezni veszélyes üzem. Pl. ezért van az, hogy nálunk pl. az idegenvezető fel is hívja a figyelmet rá, hogy az út végén, a recepciónál lévő ládába dobják - az egyébként utazási iroda szerződésében meghatározott - minimum összeget.
Az, hogy ezen felül ő még ad a felszolgálónak, vagy szobaláynak, satöbbi, az már csak az egyéni döntés és nyilván másik oldalról a kiszolgáló személy stílusának és munkájának elismerése.
Szakácsként nem én haragszok a szakácsokra. :-))
# 11
Olyanról hallottál már, hogy rovancs? A pincérnél nem a saját pénze van, hanem a helyé. Felvesz X összeget kezdéskor és lead Y összeget a nap végén. Erről a helynek tudnia kell!
Köszi Norbi!
Valakik nagyon lepontoztak! :-)
A pincér megtudná csinálni hogy a brifkóból kivesz egy 500-ast ha vki a 9.500-as számla után egy 10-est adott és nem kért visszajárót.
A főnök nincs ott mindig és a kamera se lát mindenhova, pl az öltözőhöz vagy a wc-hez biztos nincs kamera rakva.
"Olyanról hallottál már, hogy rovancs?"
Nem, ezért kérdeztem, hogyan ellenőrzik. Köszi az infót, bár szerintem akkor is tud kummantani, aki nagyon akar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!