Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A helyemben gyári munkásnak...

A helyemben gyári munkásnak mennél el? Mit csinálnál?

Figyelt kérdés

Alkalmazott grafika szakon végeztem, sokan látnak bennem tehetséget (de későn kezdtem ezt fejleszteni, így kicsúsztam állítólag már az időből), és biztatnak, hogy menjek, csináljam tovább. Én mennék, tanulnék, és neki is álltam önállóan, de nem megy gördülékenyen, mert nincs akivel prezentáljak esetleges kész munkákat, hogy min javítsak stb stb...

Édesanyám közben nagyon lebetegedett, pénzünk sincs már sok mindenre. Én voltam még suli közben diákmunkán, de azután h elvégeztem a sulit, már nem volt semmi lehetőségem dolgozni. A grafikai tudásom nagyon alap, kevés, és volt már munkám, de sokkal többet várnak el, és emiatt fejlesztem itthon magam, de már 2 hónapja nem haladtam semmit sem.

Anyukám azt mondja, felejtsem el az álmomat, menjek el gyári munkásnak, és ez van.

Mit gondoltok? hogy oldanátok meg a tanulást (iskolába járást) + munkát? főleg, ha gyári munka, amiben nincs sok szabadnap tudtommal (diákként dolgoztam gyárban is).

egyébként fotózok is, ehhez is van egy jó gépem, de ezt is felejtsem el, mert NINCS IDŐ TANULNI. Mindig ezt mondja mindenki.

Most 23 éves vagyok.

2015. jan. 29. 13:54
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
igen, ellentmondásos. anyukám szerint felejtsem el, a Párom szerint is felejtsem el, de grafikus ismerőseim pedig biztatnak, hogy nem kéne elhanyagolni és még suliba kéne mennem, mert ez fejleszthető és a saját stílusomat is megtalálnám, és onnantól ki lenne kövezve az utam.
2015. jan. 29. 13:55
 2/14 A kérdező kommentje:

és persze nézem a munkákat, de nem értek semmihez se. Se Office csomagokat nem ismerem, se más programokat, vagy pénztárgépet se tudok kezelni... engem mindig is a grafika és fotózás világa érdekelt.

Nagyon szeretnék megoldást erre.

2015. jan. 29. 13:57
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Csinálj vagyonőrit. Utánna abban dolgozz 24/48 ba. Van munka illetve lesz 2 nap szabados amiben tanulsz. Valahogy biztosan össze tudod egyeztetni majd. Sajnos ha olyan az anyagi helyzet ill a család rászorul ne hagyd őket cserben. Nyilván nem kérnék ha menne máshogy, hogyadd fel a sulit.
2015. jan. 29. 14:04
 4/14 A kérdező kommentje:
Lány vagyok, és ekcémás, és térdem is tropa. Mindenképp bőrkímélő és ülő munka kéne. Ilyenek milyenek vannak?
2015. jan. 29. 14:16
 5/14 A kérdező kommentje:
mivel már van okj-s vizsgám, így bármit is végeznék el, az pénzbe kerülne, amire se idő, se pénz. Emellett a munkaügyiben is kértem segítséget, többször is, de elküldtek, hogyha van szakmám és abban már pedig találok munkát (csak több éves gyakorlattal), így nem áll módukban átképezni engem.
2015. jan. 29. 14:18
 6/14 anonim ***** válasza:
14%
Akkor nincs más, mint a gyári munka. :/ Abból ha tudsz tegyél félre és végezd el a vagyonőrit. Abban recepcióra irodákba vagy akárhová nőket is felvesznek. A mellett tudsz foglalkozni azzal, ami érdekel. Az őri tanfolyam rövid, viszont drága, 100 ezer + kell az igazolvány mellé 10 ezer + kell a kiegészítő vizsga 11 ezer ft. Kamarai tagságot nem minden cég kér, az évi 6-7 ezer körül van. Más nincs! Ha nincs kapcsolat akkor marad a mosogatás, a takarítás, a szobalányi munkák kb. 40-72 ezer ft/hó. Ez van. Abból megélni, hát sok sikert. ha meg van gyár ahol dolgozhatsz még szerencsés is vagy, mert ott talán be is jelentenek. Jobb ötletem nincs. Pénz nélkül semmit nem ér az ember.
2015. jan. 29. 16:03
 7/14 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm a hozzászólásokat.
2015. jan. 29. 16:57
 8/14 anonim ***** válasza:
19%
Nem értem az előző miért erőlteti a vagyonőrit?? Recepcióhoz meg pláne minek kéne?? Szerintem munka mellett fejleszd magam. Én munka mellett 2diplomát csináltam , szóval csak akaraterő és kitartás kell.
2015. jan. 29. 17:14
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Ez az alkalmazott grafika valamilyen IT-s grafikai munka?

Ha értesz a CSS-hez, frontend készítéshez, akkor tudnék munkát ajánlani.

2015. jan. 29. 20:01
 10/14 A kérdező kommentje:
nem ismerem ezeket. OKJ-n nagyon alap kevés alap tudást kaptunk, és tanáraink is mondták, hogy ezzel munkát aligha találunk, tovább kell tanulni erre.
2015. jan. 30. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!