Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Igaz hogy van ahol a munkásnak...

Igaz hogy van ahol a munkásnak a jattból a főnökének le kell rakni 500-1000ft-ot minden nap?

Figyelt kérdés

Valahol olvastam h egy benzinkúton ez megy.

Én is kutas vagyok és se én, se a kollégáim nem dolgoznánk kúton, ha nem lenne jatt vagy ha a főnök megfelezné. Elég szerény a fizetés úgyis.

Gondolom a felszolgálóknak is elég jó plusz bevétel a jatt.

2015. máj. 31. 17:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
64%

Benzinkúton nem tudom hogy megy, de vendéglátásban elég gyakori, hogy:

- A jatt egy részét le kell adni, ebből adnak még a szakácsoknak és a hely is tesz el belőle...

- Az egész jattot le kell adni és műszak végén egyenlően újraosszák.

2015. máj. 31. 18:27
 2/20 anonim ***** válasza:
59%
Nagyon helyes, hogy a szakácsok is kapnak.
2015. máj. 31. 18:52
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ezt én sem értettem sohasem. Ha én jót kajáltam egy étteremben akkor azt tartom 90%-ban a szakács érdemének és max. 10%-ban a pincérének.
2015. máj. 31. 18:53
 4/20 anonim ***** válasza:
39%
Jó nekik. Bezzeg az irodaban ülve senki sem kap jattot, csak a havi fizu, semmi ilyen extra pénz!
2015. máj. 31. 18:54
 5/20 A kérdező kommentje:

Utolsó! ne ülj az irodában hanem legyél talpon 8 órán keresztül és kapsz jattot.

Honnan tudja a főnök h mennyi jattot kapott a pincér?

2015. máj. 31. 20:21
 6/20 anonim ***** válasza:
71%

Külföldön, szállodai, vagy vendéglátásban - köztük hajón is- a jatt közös mindenkire nézve. Viszont emellett szinte mindig, a közvetlenül a vendégekkel találkozó alkalmatottak ( felszolgáló, szobalány, báros, stb.) kapnak még zsebbe is.

Így van nettó fizetés + heti jatt + zsebbe pénz. Utóbbi kettő a jobb helyeken akár több is lehet, mint a nettó fizetés maga, míg a kinti "megélhetési költséged" kb a zsebbe fizetett összegből is fedezhető.

2015. máj. 31. 20:27
 7/20 anonim ***** válasza:
43%

"ne ülj az irodában hanem legyél talpon 8 órán keresztül és kapsz jattot. "

Azért kételkedem benne, hogy találnék olyan talpalós munkát ahol jattal együtt jobban keresnék, mint irodában ücsörögve. :(

2015. máj. 31. 23:03
 8/20 A kérdező kommentje:
na akkor elégedj meg az irodai fizetéseddel és ne irigyeld mások plusz pénzét
2015. máj. 31. 23:26
 9/20 anonim ***** válasza:

Négyeske!

Neked már benne van a fizetésedben az extra pénz!

2015. jún. 1. 05:59
 10/20 anonim ***** válasza:
42%

Ki haragszik ennyire a szakácsokra?!

Fejtse ki a véleményét, ne csak pontozgasson!

Kettes voltam.

2015. jún. 1. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!