Igaz hogy van ahol a munkásnak a jattból a főnökének le kell rakni 500-1000ft-ot minden nap?
Valahol olvastam h egy benzinkúton ez megy.
Én is kutas vagyok és se én, se a kollégáim nem dolgoznánk kúton, ha nem lenne jatt vagy ha a főnök megfelezné. Elég szerény a fizetés úgyis.
Gondolom a felszolgálóknak is elég jó plusz bevétel a jatt.
Benzinkúton nem tudom hogy megy, de vendéglátásban elég gyakori, hogy:
- A jatt egy részét le kell adni, ebből adnak még a szakácsoknak és a hely is tesz el belőle...
- Az egész jattot le kell adni és műszak végén egyenlően újraosszák.
Utolsó! ne ülj az irodában hanem legyél talpon 8 órán keresztül és kapsz jattot.
Honnan tudja a főnök h mennyi jattot kapott a pincér?
Külföldön, szállodai, vagy vendéglátásban - köztük hajón is- a jatt közös mindenkire nézve. Viszont emellett szinte mindig, a közvetlenül a vendégekkel találkozó alkalmatottak ( felszolgáló, szobalány, báros, stb.) kapnak még zsebbe is.
Így van nettó fizetés + heti jatt + zsebbe pénz. Utóbbi kettő a jobb helyeken akár több is lehet, mint a nettó fizetés maga, míg a kinti "megélhetési költséged" kb a zsebbe fizetett összegből is fedezhető.
"ne ülj az irodában hanem legyél talpon 8 órán keresztül és kapsz jattot. "
Azért kételkedem benne, hogy találnék olyan talpalós munkát ahol jattal együtt jobban keresnék, mint irodában ücsörögve. :(
Négyeske!
Neked már benne van a fizetésedben az extra pénz!
Ki haragszik ennyire a szakácsokra?!
Fejtse ki a véleményét, ne csak pontozgasson!
Kettes voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!