Megtagadhatom a munkát ebben az esetben?
Sziasztok!
Olyan helyzet áll most fenn, hogy dolgozom egy autóalkatrészt forgalmazó és kiszállító cégnél kiszállító-értékesítő pozícióban (UNIX), és a gépkocsi nem teljesen megfelelő munkaeszköznek számít. Már egy hete szinte könyörgöm, hogy vigyük el szervízbe, mivel fék problémával küszködöm. Ez nem az első, hogy ilyen történik (nemrég a futóművel voltak gondok, akkor is 3 hónapot győzködtem a felettesem, illetve a szerelőt arról, mire végre hajlandók voltak megcsinálni). A kérdésem csak az, hogy mivel nem megfelelő munkaeszközt biztosít a cég, de a kauciót természetesen ugyanúgy vonja, mintha "új" autó lenne alattam, ilyen esetben megtagadhatom-e a munkát azzal az indokkal, hogy életem nem kockáztatva, nem ülök bele ebbe az autóba, amíg az nincs helyrehozva?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Simán!
szerződésedben amúgy benne vannak a feltételek, amik rád és amik a munkáltatódra vonatkoznak.
Neki kell biztosítania a megfelelő munkaeszközt és felszerelést a munka elvégzéséhez.
nemcsak a saját hanem mások életét is kockázatatod
Ebben az esetben megtagadhatod a munkavégzést amig nem kapsz másik autót vagy nem javitják ki a jelenlegit vagy nem oldják meg a helyzetet valahogy, addig nem vagy köteles ellátni a feladatot mivel nem tudod ellátni a feladatod
Rögzisd telefonnal videóra, hogy nem működik a fék majd ha munkügyi perre kerülne a sor akkor azt bizonyitani tudod, hogy rossz volt az autó
Jogszabály szerint, nem megtagadhatod a munkát, janem meg KELL tagadnod a munkát, mivel másokat veszélyeztetnél
Fékhibás autóval kimenni az utcára?!
A munkáltatódnak egyenként verném ki a fogait, de Te is kapnál egy taslit, az fix. A te életed különösebben nem érdekel, de a MÁS életét ne veszélyeztesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!