Ha bármit választhatnál, mivel foglalkoznál legszíveseben és miért?
Gazdálkodnék és állatokkal foglalkoznék.
(Gazdálkodok és állatokkal foglalkozok hobbiként.)
Elnézést, kimaradt a miért:
azért mert ez ténylegesen előállít valamit, hasznosnak érzem a tevékenységet, kikapcsol, megnyugtat, órákig tudnék róla beszélgetni, örömömet lelem benne, végtelen jó érzés, hogy van, aki számít rád (vagyis ami jelen esetben), jó gondoskodni élőlényekről. Bár eltemetni nem a legjobb őket...
Szóval röviden azért, mert szeretem.
milliomos lennék és élnék a kamatokból.
Mellette meg föld körül utazgatnék a magángépemen és a luxusyahtomon!
Most jelenleg raktáros vagyok.
Legszívesebben milliomos/milliárdos lennék (pl. egy ötös lottó telitalálat) és utána a kamatból élnék, mint ahogy az előző mondja.
Azért, mert ez lenne a legnyugodtabb és legkönnyebb.
Ha ez nem opció, és "igazi" munkát kell mondani, akkor kontroller/elemző lennék elsősorban vmelyik bankban.
Azért, mert közgazdasági diplomám van, szeretek számolni, ez lenne számomra az "álommunka".
Most diplomás munkanélküli vagyok.
Legszívesebben autószerelő lennék valami luxus autókkal foglalkozó területen. Vagy pénzügyi mindent tudó, lennék tanácsadó a milliomosok között vagy bankban is privát bankár vagy valami hasonló.
Mivel itthon nincs esély csak 300 ezres olajos tragacsokat bütykölni, illetve a fizetés sem túl jó, ezért ezt nem választom.
Pénzügyes nagyon szívesen lennék, a pénz nagyon érdekel és minden ami vele kapcsolatos! De mire olyan magasra jutsz, hogy jól is keress (persze átlagemberként, nem milliomosként, mert az vagyok..), szinte megöregszem. És itthon nagyon kis rétegben van ilyen lehetőség, mert egyszerű banki alkalmazott nem lennék, a nagykutyákból meg kevés van és azok is a legeslegjobbakban bíznak meg "talán".
Azonban inkább a fogorvosit választottam. 19 éves vagyok, még bármi lehetnék, de úgy gondolom, hogy az eszem meg van hozzá, jó a kézügyességem és kedves, maximalista ember vagyok, jót is tennék, jól is csinálnám, a hangulat is jó lenne. Emellett nagyon hamar jól is lehet keresni, illetve ha jól dolgozok és jól kezelem a pénzem, akkor 10-15 év múlva talán nyithatok egy magán praxist, ahol a magam főnöke leszek, illetve alalmazhatok is másokat.
"mert egyszerű banki alkalmazott nem lennék"
Van "egyszerű banki alkalmazott" ismerősöm, hitelezéssel foglalkozik nettó 320ezerért. Az azért elég izmos.
Igen, ez valóban jó, kezdőként!
De 2-3-4 ev múlva 500 nettóval elégednék meg.
Szerintem ennyi kell ahhoz, hogy jó életem legyen.
25 évesen jövök ki az egyetemről leghamarabb, 15-20 éven belül fel kell nevelni 2 gyereket, házat építeni, autót vásárolni.
Ha nem is vagy nagyravágyó, szerintem havi 300 ból ezt nem hozod ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!