Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjú 4. kör?

Állásinterjú 4. kör?

Figyelt kérdés
Van egy cég, multi, ahová nagyon szeretnék bekerülni. Első kör HR-es, magyar-angol interjú volt, 2.kör személyes interjú a potenciális kollégákkal, 3.kör egy próbafeladat és a 4.kör pedig az ügyvezető igazgatóval lesz +1 emberrel, aki a 2. körben is ott volt. Szerintetek ez már csak "pofavizit" vagy ne bízzam el magam? Hányan juthattak el ideáig?

2015. máj. 23. 19:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%
Általában 3-5 személy szokott utolsó körbe jutni. Még nem bízd el magad.
2015. máj. 23. 19:43
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

4. kör?

melyik ez a jó cég, ahol ennyien ilyen sokszor ráérnek? jelentkeznék én is :D

2015. máj. 23. 20:08
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az utolsó sokadik körben is többen vannak, ahogy az első írta.

Én viszont személy szerint baromságnak tartom az ennyi fordulót akármilyen pozícióról is legyen szó, mert ezek eltarthatnak több hónapig, amíg ugyebár a jelöltek 99%-a nem keres annyira aktívan más helyen állást. Aztán ott vannak a költségek ill. bevételkiesés, valamint a reménykedés (amit itt is láthatunk, hogy a jelölt azt hiszi, hogy már csak "pofavizit" lesz). Végül mindezek után a pl. 5 főből 4-nek a képébe tolják, hogy bla-bla, de nem rád esett a választás...

Ezek után azok úgy megutálják az egész céget (szerintem jogosan), hogy ha a kiválasztott ember mégse jönne be a cégnek, akkor a korábbi "döntősöket" is b...hatják és indulhat az egész tortúra elölről, csak már a legalkalmasabb jelöltek nélkül, közben áll az adott részleg stb, stb.

Ha pedig a "kiszórtaknak" sikerül a konkurenciánál/beszállítóknál elhelyezkedni, azok elég motiváltak lesznek, hogy ott vágjanak alá a "szívatós cégnek", ahol tudnak.

2015. máj. 23. 20:12
 4/16 anonim ***** válasza:
Hova felvételizel, a védelmi minisztériumba? :-)
2015. máj. 23. 21:26
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Az esetek 99%-ban ez már csak pofavizit, DE, én például buktam már el ilyen kört, és az ismeretségi körömben is van olyan, aki ezen az utolsó utáni körön nem ment át. Sajnos néha valamilyen okból nem vagy szimpatikus a nagyfőnöknek, mást gondol, vagy hasonlók, és akkor hiába pofavizit, nem fognak felvenni.

Hogy hányan jutottak el idáig? Jó esetben egyedül, és csak a nagyfőnök bólintása hiányzik, rosszabb esetben max 2-3 embert szoktak csak megmutatni a végén, mert egy felső vezetőnek ideje nincs arra, hogy interjúztasson több embert, meg arra vannak alatta a beoszottak, hogy a kiválasztást végigvigyék

(mondjuk cégkultúrától is függhet, nagy cégnél biztos, hogy így megy, de kicsinél (multiból is van olyan, aminek 20-30 fős irodája van csak BP-en), előfordulhat, hogy a főnök jobban belefolyik az egész felvételi procedúrába)

2015. máj. 23. 22:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Áruld már el, hol kell ennyit szopni egy munkáért :D 4 kör az már a vicc kategória.
2015. máj. 24. 00:25
 7/16 anonim ***** válasza:
A négy kör nem átlag feletti "szopás", egy rakás multinál vagy olyan cégnél, akik tényleg a legjobbakat keresik van ilyen (pl menő startupok). A titok az, hogy olyat nyújtsanak cserébe, ami miatt végigszívják az emberek az egész napos AC-t, a sok kört, amíg van elég jelentkező így is hozzájuk, addig simán 4-5 kör, akár egész napos elfoglaltságokkal.
2015. máj. 24. 00:30
 8/16 anonim ***** válasza:
4. kör, az már vicc :D Kivéve, ha valami vezetőnek jelentkeznél. Egyébként meg a 2. kör utáni dolgot már csak mindkét fél, a munkaadó és a munkavállaló szopatásának érzem. Inkább váltanák ki ezt a 4 kört egy délutános felvételi eljárással. Hát alapból az ember nem 1 helyre jelentkezik, hanem 5-10-re (és akkor most valószínűleg keveset mondtam), mire értékelik az önéletrajzokat meg lefut ez a 4 kör, eltelik 2 hónap, aztán már a jelentkezők két harmadának van munkája.
2015. máj. 24. 00:55
 9/16 anonim ***** válasza:

Teljesen kezdő, 0 szintű állásra mikor jelentkeztem, nekem is volt 4 kör, bár az egyiket lehet kettőnek is számolni, igaz, egymás után jöttek, de más jellegűek voltak. Én másoktól azt hallottam, van ahol még több kör van.

Igaz, csak gyakornoki hely volt, de az is nagy multinál, ott viszont 2 kör után kaptam szerződést, szóval láttam ellenkezőjét is.

2015. máj. 24. 01:07
 10/16 anonim ***** válasza:
Egy szakértői/tanácsadói pozíciónál ez már simán átlag, egy középvezetőt meg sokszor hónapokig vadásznak, ha nem belső előléptetés van.
2015. máj. 24. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!