Átlagosan hány álláspályázat után hívnak be téged 1 db állásinterjúra?
Informatikus, 30 év. 3x kerestem állást életemben.
1. hely: 5 pályázat, 3 interjú.
2. hely 10 pályázat, 1 interjú
3. hely 1 pályázat, 1 interjú
Nagyjából 30 pályázat után hívtak be egy elbeszélgetésre.Nos , én a karrierépítésben mindent fordítva csináltam , mint ahogy azt kell....
Közgazdász vagyok ( büfészakos diplomával ) ,kisvárosban élek , ahol kevés a multi és az igazán prosperáló cég.
A főiskola elvégzése után nem a szakmámban helyezkedtem el , majd külföldön is dolgoztam (ez is rossz pont , volt ahol nyíltan megmondták : nem hisszük el , hogy nem megy vissza ...)
Minden alkalommal pénzügyi területre jelentkeztem , azért tudtam elhelyezkedni , mert :
- először egy ismerős beajánlott , felvettek , sajnos , utóbb kiderült , hogy csak a hitelkeretet költötte a cég , elfogyott a pénz , úgyhogy megszűnt a vállalkozás. Az egyetlen pozitívum , hogy sokat tanultam , de azóta kerülöm a magyar kis ésközépvállalkozást a Napóleon-komplexusos tulajdonosaikkal együtt....
- másodszorra egy ismerős beajánlott , felvettek , de sajnos az intézmény 2 év múlva megszűnt , beolvasztották egy másik szervezetbe , a dolgozók vagy elmentek , vagy nyugdíjba mentek , vagy visszamenekültek abba az intézménybe , ahonnan eredetileg jöttek...Hja , ilyen az önkormányzat...
De legalább sokat interneteztem munkaidőben!
- egy másik helyen kevesen jelentkeztek ( mert kevés volt a pénz ) , behívtak , az elbeszélgetésen meg tetszettem az interjúztatóknak , véletlenül a logisztikai vezető és a pénzügyi vezető is hölgy volt
pénzügy és számvitelen végeztem
első pályázat után behívtak és a több körös interjú után fel is vettek :)
Átlag minden 3-ból 2-re behívtak legalább egy beszélgetésre, a nem is lett feltétlen folytatása (IT terület).
De szinte minden ismerősöm azt mondja, hogy ez extrém jó, mert ennél sokkal-sokkal rosszabb átlagok jönnek ki legtöbbször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!