Határozatlan idejű szerződéssel lehet valaki próbaidős? Kicsit képzavarba vagyok.
Figyelt kérdés
Valahol olvastam,ha valaki határozotlan idejű szerződéssel van felvéve,akkor lényegében nem próbaidős,mivel határozatlan idejű.Azt is olvastam,hogy ha nem foglaltatik bele a szerződésbe pontos dátum alapján,hogy xy időtől xy ieig tart a próbaidő,akkor az sem számít próbaidőnek,még ha bele is van írva a szerződésbe,hogy 3 hónapos probaidő.De határozatlan szerződés,hogyan lehet próbaidős?2015. máj. 21. 19:34
1/5 anonim válasza:
Persze, hogy lehet.
Vagy naptári napban meg kell határozni a végét, vagy pontos időtartamot kell megjelölni, pl két hónap, három hónap, 5 hét.
2/5 anonim válasza:
A határozatlan idejű szerződés akkor válik ténylegesen határozatlan idejűvé, ha túl vagytok a próbaidőn, és egyikőtök sem mondta be az unalmast. De ez le van írva a szerződésedbe. Ha három hónap, akkor a szerződés kezdetétől számított 3. hónap után lesz ténylegesen határozatlan idejű a szerződés. Addig bármelyikőtök felmondhatja indoklás nélkül egyik napról a másikra.
3/5 anonim válasza:
Már hogy a fenébe ne lehetne? Azért veszik fel hogy megtartsák, de nem fognak mindent a keze ügyébe adn ia legelső nap, kell pár hónap, míg kiderül, hoyg odavaló-e vagy sem.
4/5 anonim válasza:
Ajánlom figyelmedbe, hogy a munka törvénykönyvét olvasgasd, ne "valahol" olvasgass.
5/5 anonim válasza:
Próbaidő akár határozott, akár határozatlan időre szóló munkaszerződésnél kiköthető.
Ha nincs beleírva a szerződésbe, akkor nem kötöttek ki próbaidőt. Ha kikötnek, akkor fel kell tüntetni annak időtartamát. Akár hónapban, akár napban, vagy akár egy pontos lejárati dátum megjelölésével.
A próbaidő alatt bármelyik fél azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondhatja a munkaszerződést. Ennek ez a lényege...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!