Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Válasszak, csökkentett fizetés...

Válasszak, csökkentett fizetés, vagy felmondás?

Figyelt kérdés

Részmunkaidőben dolgozok, tegnap közölte a főnököm, hogy mivel betöltöttem a 25-öt, megszűnt a kedvezménye, ami a járulékaimra járt (bejelentve csak két órában vagyok), ezért döntsem el, hogy kilépek, vagy csökkentett fizetéssel maradok. A csökkentés jóval több lenne, mint a különbözet.

Szívem szerint lelépnék, mert borzasztó a hely, de otthon szükség lenne a fizetésmre. A csökkentett bérből viszont alig maradna, miután kifizetem a telefonszámlám, és a bérletem.

Most nyárra találtam mellékállást, de az nem rendszeres, és csak nyár végéig szól.

Hónapok óta küldöm az önéletrajzomat álláshirdetésekre, de nincs eredménye. El vagyok keseredve. Mit tehetnék még?

2015. máj. 13. 14:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Pályázz tovább, amíg nem találsz másik állást addig maradj itt.
2015. máj. 13. 14:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem találsz mást, ne mondj fel. A kevés pénz is számít.
2015. máj. 13. 17:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A kevés pénz is számít, de azt azért számold ki, hogy maga a munkába járás nem viszi e el az egész kereseted. Ez így lassan kb a bérlet ára lesz, ami a munkába járáshoz kell.
2015. máj. 13. 18:11
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
rúgjon ki! de előtte vedd fel diktafonra a zsarolását és nyomd fel a felügyeletnél!
2015. máj. 13. 21:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Nehéz döntés előtt állsz...

Napi 2 órás után fizetendő járulékot sem bír kinyögni?

Komolyan mondom: gyomorforgató!

" A csökkentés jóval több lenne, mint a különbözet. "

Ezt nem nagyon értem.

Még azt elfogadom matematikailag, hogy a megszűnt kedvezménnyel kevesebbet ad, de hogy annál is kevesebbet! Mégis hogyan???

Úgy, hogy az utolsó bőrt is lehúzza Rólad, vagyis "megvezet".

Kevesebb bér? Kevesebb munka, lazább munkavégzés. Valamit valamiért...

2015. máj. 15. 18:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem azzal van a baj, hogy nem tudná kifizetni...nem akarja.

Ezt a csökkentett megoldást is azért ajánlotta fel, mert arra számít, hogy inkább lelépek, mint annyi pénzért tovább maradjak.

2015. máj. 18. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!