A kapcsolati háló szerepe a munkaerőpiacon a trendi bullshit megnevezése a sógor-koma-haver alapon történő elhelyezkedésnek?
Karriertanácsadó azzal fáraszt hogy elhelyezkedéskor vegyem igénybe a „personal networking”-emet és a kapcsolati hálómat?
Mondom erre: ja szóval a jó öreg sógor-koma-haver mutyira gondol? Móricz Rokonok után szabadon?
Vagyis csináljam azt amit mindenki hogy szóljak X haveromnak rokonomnak ismerősömnek, hogy „te, nem tudsz beajánlani valahova?”
Ahogy azt mindig is csináltuk itt Mutyiországban? (Meg ahogy a világon mindig is csinálták és csinálJÁK időtlen idők óta….)
Csak trendibb personal networking áltudományos english bullshitet nyomatni, mert akkor hű de okosnak és műveltnek tűnik a HR_es p***csa aki a műkörmön meg a szolin kívül egyébként semmihez se ért?
Állást adnék. De nem ültetném be az igazgatóhelyettesi székbe zéró tapasztalattal és nem égetném szarrá magam azzal hogy a kis facskám megkérdezi a beosztottjaitól mint egy utolsó portás takarító hogy akkor tessék mondani mit kell nekem csinálni?
!!!
Ezt a főnök kérdezi!
No comment.
Miert te nem adnal allast a fiadnak ha tied a ceg?
Nem a lóf**szt nem.
Olyan semmihez se értő hülye libák akik marha okosnak hiszik magukat de a farokhúzgáláson és szájtátáson kívül semmihez se értenek. ha értenének valamihez akkor találn DOLGOZNÁNAK! Mert amit csinálnak az nem munka.
A döglött kutyámat se bíznám rájuk!
Nos, a hr-es nem "p*csa", és nem is "dísztyúk",
" Mert amit csinálnak
az nem munka."
Igaz, hogy azt se tudod mit csinálnak. Gondolom neked semmi olyan nem munka amit nem értesz.
Na most akkor elmondom hogy egy "előszűrésen" amikor megpályáztam egy olyan állást ahol fluent englisht kértek egy olyan liba tesztelte az angoltudásomat aki még a there is there are szerkezetekkle se volt tisztában. Igeidők a jelenen kívül fogalma se volt róla.
Döbbenetes volt hogy odaültetnek egy dísztyúkot aki nem tud angolul hogy tesztelje a jelentkező angoltudását.
És a jelentkező (vagyis én pl) nem bírja megállni hogy ne szóljon és javítson amikor elemi grammatikai hibákat hall, amivel már egy alapfokú nyelvvizsgán is kib**sznának és akkor kiejtésről egy szót se ejtsünk.
Fluent english mi?
Irtó ostoba egy állat vagy te hallod-e... Találkozol egy negatív példával és arra kivetíted a beteges tévképzeteidet...
Honnan tudod, hogy nem lebetegedett az a személy, akinek interjúztatnia kellett volna, csak nem akartak veled kitolni és aki tudott beugrott pótolni?
Amúgy meg egy HR-es nem angoltanár és nem is szakmai kurátor. Egy beszélgetés során nem az a feladata, hogy felmérje a te szakmai kompetenciáidat. Az szerepel az önéletrajzodban és majd egy másik szakmabeli felméri.
Az a feladata, hogy kiválassza a CÉG SZÁMÁRA a legmegfelelőbb jelöltet. És akár hiszed akár nem, ez sokszor nem a legszebb / legokosabb / legképzettebb személy.
De legalább nem ülők le valaki elé szarrá égetni magam hogy olyan dolgot teszteljek amihez magam se értek.
A nagy ostobaságommal sose mernék ilyet csinálni.
Irtó ostoba egy állat vagy te hallod-e...
Hagyjátok a kérdezőt, ő az az ember, aki néhe kiír ilyen kérdéseket. Általános témái:
- Hr-esek nem szakemberek, semmihez sem értenek
- A Magyar munkást mindig kihasználják és nem mer megszólalni, mert lenne másik 100 helyette
- A Diploma semmit sem ér, mivel azzal is lehet menni 50 ezerért közmunkára.
Kb ennyi fajta kérdést láttam tőle már. Simán fel lehet ismerni a nevetséges stilusából :D
Itt az egyik kérdése (most cask ezt találtam meg, de biztos van még sok másik)
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__6..
Megtaláltam egy korábbi krédését is. Itt van, ha valaki nevetni szeretne :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
" Olyan semmihez se értő hülye libák
akik marha okosnak hiszik magukat
de a farokhúzgáláson és szájtátáson
kívül semmihez se értenek. "
A szexista megjegyzéseddel TELJESEN lejárattad magad. Ezek után nem csodálkozom ha kiszór a HRes és milyen jól teszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!