Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ebben az esetben elmenjek az...

Ebben az esetben elmenjek az állásinterjúra vagy ne?

Figyelt kérdés
Régebben beszélgettem egy ismerőssel, kérdezősködött, hogy van-e munkám stb. Mondtam, h nincs, mivel neki sok ismerőse van, felajánlotta, hogy ha tud munkát, szól (nem én kértem rá). Ma felhívtak egy helyről, hogy akkor hétfőn menjek interjúra, de nem abba a munkakörbe vennének föl, amit én csinálni szeretnék. Mert az én diplomámmal több féle munkát is lehet végezni, de ez a része egyáltalán nem érdekel. Pont a boltban voltam, amikor csörögtek, teljesen meglepett a hívás, azt se tudtam, hogy mi van, kérdezte a nő, hogy megyek-e, én meg mondtam, hogy igen. Amikor leraktam a telefont, akkor kezdtem el gondolkodni, nem csak nem akarom azt a munkát végezni, nem is vagyok alkalmas rá, pályakezdő vagyok, és nem vagyok vezetőnek való, túl nagy a felelősség. Nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni az ismerősömet, mert ő ajánlott be, de amikor beszéltünk, én mondtam, hogy a másik fajta munkát szeretném végezni. Szóval mondjam le (ha egyáltalán elérem őket hétfőig) vagy menjek el és direkt szerepeljek rosszul?
2015. ápr. 30. 20:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Most is dolgozok. -.- Csak váltani szeretnék.
2015. ápr. 30. 23:20
 12/13 anonim ***** válasza:
56%

Van olyan hely, ahol a beosztott minimálbért dolgozik, mert az kötelező, a vezető na, neki meg ráajánlanak még bruttó 10 e-et.

Hát, menj el az interjúra, aztán még mindig mondhatod, hogy nem.

A férjem is csinált egyszer ilyet, én le is írom hova. Mediamarkt, 2 éven át adogatta be az önéletrajzát hozzájuk. Az egyik ismerőse volt ott csoportvezető. Ő is ajánlgatta. 3-szor volt interjún, végre a 3. alkalommal felhívták, hogy felvették. Minimálbérért. Ő meg megmondta, hogy azért ez ugye valami vicc. Mondták neki, hogy ez van, ennyiért bárkit megkapnak, megy, vagy nem. Ő mondta, hogy nem. Hát, leégette az ismerősét, vagy sem, nem számít, pénzből élünk, nem?

De ha van munkád, és tuti, hogy ez nem érdekel, akkor mondd, hogy nem. Bár fura nekem, hogy így látatlanban megmondták a bért. Sokszor még az interjú után sem lehet tudni, hogy na, azért buktam el, mert magas bérigényt mondtam.

2015. ápr. 30. 23:28
 13/13 A kérdező kommentje:
Azt nem telefonon közölték, az ismerősöm mondta, ő tudja, hogy mennyit keresnek.
2015. ápr. 30. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!