Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tudok tenni ha a gyedről...

Mit tudok tenni ha a gyedről tervezett visszatérésem előtt nem tájékoztat a munkáltató? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Lévén, hogy egy hónap alatt lehetetlen kisgyerek mellől munkát találni, gondoltam időben jelzem a munkáltatóm felé visszatérési szándékomat. A hr lerázott mondván 1 hónappal a tervezett visszatérés előtt jelezzek írásban. Igen ám, de nagy valószínűséggel a munkaköröm már jóval előbb meg fog szűnni. Mit tudok csinálni? Fel kell ajánlani amúgy ilyen esetben mást, vagy utcára is tehet mondván nincs már meg a munkaköröm?
2015. ápr. 27. 19:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Fel kell ajánlania más munkakört. Ha nem akar visszavenni, akkor olyat fog felajánlani, amit te biztos, hogy nem fogsz elfogadni (fizetés kevesebb, nem család barát munkakör, stb).

Ha ne fogadod el, akkor a munkaviszonyod megszűnik.

2015. ápr. 27. 20:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Sajnos az a rossz hír, hogy pár éve a kismamák védelme megszűnt. Fű alatt apróbetűben... A közvélemény gyakorlatilag tudomást sem szerzett róla, de engem is így tettek ki, még ügyvédnél is voltam, megteheti. Az új Munka Törvénykönyvében már benne van.

A munkaadó köteles visszavenni a kismamát, apróbetű:

amennyiben van a végzettségének/tapasztalatának megfelelő üresedés.

Tehát nem kell a régi munkakörét fenntartani, sőt mást felajánlani sem köteles.

2015. ápr. 28. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!