Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Műszaki menedzserre miért...

Műszaki menedzserre miért mondják hogy büfészak? Haverom gyakornokként dolgozik és már most jól keres

Figyelt kérdés

2015. ápr. 14. 19:39
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Bocsánat.Nyomtam egy enter-t.

Szóval a volt osztálytársam műszaki menedzsernek tanul az egyetemen és egy gyárban dolgozik gyakornokként az irodában.

Angolul és németül tárgyal az ügyfelekkel.

Nem úgy tűnik,mint ha büfé szakra ment volna.

Itt az oldalon több bejegyzés is van,ahol azt írják,hogy a műszaki menedzser büfé szak.

De nagyon sok képzésre azt mondják,hogy büfészak,utána meg kiderül hogy mégsem az.

Mi lehet az igazság?

2015. ápr. 14. 19:44
 2/18 anonim ***** válasza:
24%
Azert, mert a foiskolan valoszinuleg nem kellett agyontanulnia magat, ulhetett a bufeben helyette. Amugy muszaki menedzserkent mihez ert...? Valoszinuleg inkabb csak masok ugraltatasahoz, 'szervezeshez', mint tenylegesen valami szakmahoz. Na ezert.
2015. ápr. 14. 19:45
 3/18 anonim ***** válasza:
40%
az, hogy van egy-két ember, akinek bejön ez a szak, az nem jelenti azt, hogy nem büfészak, inkább azt, hogy ők enélkül is boldogultak volna...sok műszaki menedzserrel dolgoztam együtt, a 90 százalékuk használhatatlan még évek gyakorlata után is
2015. ápr. 14. 19:46
 4/18 A kérdező kommentje:
Akkor ezeket az embereket felveszik dolgozni az egyetem után,ahol voltak gyakorlaton? Nem valószínű?
2015. ápr. 14. 19:47
 5/18 anonim ***** válasza:
79%
Németül és angolul beszél, szerintem simán felvették volna más diplomával is.
2015. ápr. 14. 20:14
 6/18 anonim ***** válasza:
31%
*A műszaki menedzser nem könnyű szak, ahogy állítja az egyik hozzászóló. Azért büfé, mert a sima BSC diplomával nem sokra mész vele (azonban pl. a BME vagy az OE-n is elég nehéz, persze mihez képest, de általánosságban véve tanulni kell). A műszaki menedzser Msc viszont jó, ha valakinek van egy mérnöki diplomája és MSC-n műszaki menedzserre megy pl. Azonban BSC diplomával nehéz elhelyezkedni, és ahogy írtam még a megszerzése sem könnyű ...
2015. ápr. 14. 20:20
 7/18 anonim ***** válasza:
68%
ott a kulcs,hogy németül és angolul tárgyal. sok pozícióban ez már kincs, ha találnak 2 nyelven kíválóan beszélő fiatalt, aki nem kéri el a csillagos eget a munkahelyén. Ő ezzel emelkedett ki, nyelvtudás nélkül nem ér semmit ez a munkahely
2015. ápr. 14. 21:11
 8/18 anonim ***** válasza:
36%
bocsánat * a szakma nem ér semmit nyelvtudás hiányában
2015. ápr. 14. 21:11
 9/18 anonim ***** válasza:
74%
Ahol én dolgozom, van egy csomó ember, aki beszél két nyelvet és csak érettségije van. És nem is keresnek rosszul. Szóval itt nem a diploma a lényeg, hanem a nyelvtudás.
2015. ápr. 14. 22:02
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Műszaki menedzserre azért mennek sokan mert benne van a nevében a menedzser és azt hiszik,hogy egyből menedzserek lesznek jó fizetéssel.A valóság az,hogy ugyanolyan nehéz,mint a mérnöki,mert ugyanazok a tárgyak 70 százalékában.A különbség a diff. szakmai tárgyakban van.Az óe,szie,me,pl. tipikusan ilyen.Bme-n sajnos rosszul van felépítve a tematika...tényleg sok mindenbe csak belekapnak.Ybl pl. nem olyan könnyű.Egyébként az szokta büfészakozni,aki soha nem is járt erre a szakra...
2015. ápr. 16. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!