Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Angliába kimenni "aljamunkára"...

Angliába kimenni "aljamunkára" megszedem magam és hazajövök 5 év alatt 14 400 000 ft?

Figyelt kérdés
Kimegyek mondjuk raktárba betanított munkásnak vagy árutcsomagolni esetleg mondhatni. Számíthatsz egy kicsit 6.50 £-os órabér, ami forintban 2500 tehát 1 hét alatt 100 000 ft. Egy héten 40 órát kell dolgozni tehát 400 000 Ft-os fizetés havonta. Abból lejön az albérlet 100 £ (40 000 ft) lejön a rezsi durván számolva 150-200 £ (60-80 000 ft) és kaja meg tisztálkodószerek (40 000 ft) . Így félre tudok tenni szóval 240 000 Ft-ot félrerakok havonta 5 év alatt 14 400 000 Ft-tal térhetek haza.
2015. márc. 25. 19:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Abból lejön az albérlet 100 £"

Hetente maximum - de akkor 6 másik vendégmunkással fogsz lakni egy szobában emeletes ágyon, wc a folyosó végén... De ez esetben is havi 400 gbp a lakás.

"kaja meg tisztálkodószerek (40 000 ft) "

Álmodban maximum. Az meg, hogy konyhán dolgoznál (mint mosogató...) nem jelenti, hogy ingyen zabálhatsz a konyhán. Pláne gondolom nem heti 7 napot dolgozlnál.

Minimálbéres nyomorgásból kb. annyit érsz el, hogy úgy élnél kint, mintha itthon 100e-t keresnél, félretenni meg semmit sem tudnál, az ziher.

2015. márc. 25. 21:18
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Álmodik a nyomor. 6.5 éve élek itt, minimálbérből itt sem mész sokra. Ha havi 100 fontot félreraksz minimum bérből, akkor már jó vagy. Nem mellesleg a heti 40 órát kapádból felejtsd el, minimálbéreseket rendszeresen ún. 0 órás szerződéssel vesznek fel, azaz nincs heti fix kötelező munkaóra. Rendszeresen előfordul hogy heti 20-30 órât adnak csak. Ha meg csúcs van, mint pl.karácsony akkor meg 50-60 órát. Vegetálni kijönni nem éri meg.
2015. márc. 25. 21:34
 13/24 goaus ***** válasza:
Előttem szólóval értek egyet, ennyit soha nem lehet megspórolni. Ha heti 100 fontért lenne is szállás, akkor sem lehet 7-800 font alatt megélni Angliában ma már.
2015. márc. 25. 23:35
 14/24 anonim ***** válasza:

12-esnek adok én is igazat. Én azt tapasztaltam, hogy ilyen terveknél a bevételek mindig kevesebb lesz végül, a kiadás pedig több.

Nem kizárt, hogy 4-5 év múlva megtakarítással menj haza, de szerintem túl kevés amit számoltál kiadásnak, nincsenek benne váratlan kiadások sem, amik biztosan lesznek. 5 év után betanított munkás melóval nem fogsz hazavinni 14 milliót még ha pirítóson élsz sem.

2015. márc. 26. 02:30
 15/24 anonim ***** válasza:

Teljességgel kizárt hogy 5 év alatt 10 millió Ft feletti megtakarítást gyűjts össze betanított munkásként Angliában. Mondom ezt úgy hogy közel 10 év vagyok itt és még senkit sem láttam hazamenni mert meggazdagodott.

A számításaidat a magyar árak alapján végezted, Angliában mások a viszonyok.

2015. márc. 26. 08:44
 16/24 anonim ***** válasza:

Az albérletet nézted el keményen. Nem havi 100, hanem heti 100 Font!! De ez már rezsivel, mindennel együtt. Reálisan nézve szerintem a minimálbérből egy 3-400 Fontot tudsz félretenni, ha tényleg semmi extrára nem költesz. 6-7 milliót az 5 év alatt.

Spórolás szempontjából Németország sokkal jobb lenne.

2015. márc. 26. 09:42
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha kizárólag a spórolás a cél, akkor Anglia alapból felejtős a magas megélhetési költségek miatt. Neked Ausztria való, ahol téli és nyári szezont is vállalva érdemes kimenned egy síparadicsomi hotelbe, ahol szállás és a kaja is fizetve van, így amit keresel 1100-1300 €, az gyakorlatilag mind megtudod spórolni. Emberibb körülmények között élnél így, mintha Angliában egy cca. 2-4 nm-es "szobában" kuporognál valami feka negyedben és 1 fontos pizzával roncsolnád magad "mer az occsó"
2015. márc. 26. 12:06
 18/24 anonim ***** válasza:

Bocsi kérdező, de nagyon sok dolgon, amit írtál nevettem. :)

5 év múlva hazajössz, veszel egy házat és próbálsz rendes munkát találni. Hol? Betanított munkás tapasztalattal nem nagyon fogsz melót találni. Lényegében azért akarsz kimenni létminimumon élni, hogy itthon vegyél egy házat és létminimumon élj? Nem értem miért éri meg.

Az ilyen szövegek meg a munkáltatóknál, hogy napi étkezést biztosítanak becsapós szokott lenni. Ugyanis vannak olyanok, akiknél ez azt jelenti, hogy vagy megkapod a maradékot vagy pedig biztosítja, hogy tudjál kaját venni tőlük.

Szórakozni meg fizikai képtelenség, hogy nem járnál el. Úgyhogy ezen se tudnál spórolni. Megpróbálhatod, hogy tényleg csak vegetálsz, dolgozol, pihensz, dolgozol, pihensz, de nagyon rövid időn belül kikészülsz idegileg.

Legjobban meg azon röhögtem, hogy azért nem akarsz itthon tanulni, mert utána a külföldi fizetés töredékét kapnád csak meg a munkád után. Emiatt kimész Angliában, hogy ott olyan munkabérért dolgoz, amiért az angolok már el se hajlandók vállalni a munkát. :D Most nem sértésből, de hol ebben a logika? :D

Többieknek: Összelehet alja munkával spórolni kb. annyit 5 év alatt, mint a kérdező írt. Igaz, nagyon sok mindenről le kell mondani, de összelehet. Meséltek már nekem ilyen emberről. Kiment, elvállalt minden ilyen munkát, spórolt ott, ahol tudott. Viszont a történet folytatódott tovább: a spórolás meg az állandó munka miatt az egészsége nagyon rossz lett. Annyira, hogy miután hazajött az összespórolt pénzt mind gyógykezelésekre, gyógyszerekre, stb.-re kellett költenie. Úgyhogy nehezen, de összelehet spórolni ennyi pénzt, az viszont már más kérdés, hogy megéri-e.

2015. márc. 26. 13:27
 19/24 anonim ***** válasza:

Utolsó ne beszélj már hülyeséget légy szíves!

Ha keres 1000 Fontot, az 5 év alatt 60 ezer. Csak a szállás elvisz 24 ezret. Kaja, közlekedés, tisztálkodás, stb?? Tovább súlyos ezer Fontok évente!

Maximum úgy tud ennyit eltenni, ha a főállása mellett elmegy kulizni pluszba, VAGY 1000 Forint lesz a Font.

2015. márc. 26. 13:58
 20/24 anonim ***** válasza:
Ennyiből megélni is nehéz Angliában, nemhogy félretenni.
2015. márc. 26. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!