Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Átvert a munkaközvetitőm, nem...

Átvert a munkaközvetitőm, nem mondott igazat, de már a munkahelyemen vagyok. Tehetek bármit is?

Figyelt kérdés

Konkrétan a GMN Hungaryrol lenne szó. Elküldtem az önéletrajzomat, január végén megvolt az interjú, február elején tudtam meg hogy sikerült, elküldtem a papirokat amiket kértek, megis jött az elsődleges szerződés.

Abban az ált, hogy HETI 32 óra garantált(Guarenteed minimum of 32.5 per week.), és 6,5Font az oránkénti bérezésem(Salary Terms 6.50 per hour)

21(18) év alatti vagyok, és amikor itt kijöttem, egy ideiglenes szerződést kaptam, ami 4 hétre szól, utána döntik el, hogy megtartanak vagy nem. Pincérként dolgozom, a managerem megvan velem elégedve, velem együtt még 2 külföldi kezdett, és egyedül én érkeztem szakmai tapasztalattal ide.

Mégis a bérezésem 6,5-ről 5,13-ra esett vissza, mivel a minimálbér 21 év alatt 5,13font... és a garantál 32 óra helyett pedig ezen a héten 22 és multhéten 28 órát tudtam dolgozni. Túlóra lehetőség nincs, tehát ez lefújva.

A közvetitő jól tudta, hogy 18 éves vagyok, mivel a CV-ben irta, ők mégsem szoltak, hogy az én bérem sokkal alacsonyabb, mint a társaimé.. ugyan azért a munkaóráért sokkal több pénzt vasalnak fel a munkatársak. Nem vagyok irigy, de nem tartom fair dolognak.

Mit tudok tenni a közvetitővel? Vagy már semmit, mivel kijöttem?

Esetleg beszéljek a global managgeremmel, és mutassam meg azt a szerződést, amit elöször kaptam?

Első alkalom volt közvetitőnél, nem tudtam hogy mit hogyan kellene, most meg becsapva érzem magam. Segitségeket előre is köszönöm!

2015. márc. 19. 22:21
 1/6 A kérdező kommentje:

Az kimaradt még, hogy Havi 700font fizetésről volt szó + borravaló, de örvendek, ha a 400-500at megkapom majd...

Skóciába vagyok.

2015. márc. 19. 22:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Az nem a közvetítő hibája ha te nem tudtál arról hogy 21 év alatt nem jár a teljes minimâlbér. A garantált óraszám mint olyan a vendéglátásban ismeretlen fogalom, akkor dolgozol mikor munka van és egy perccel sem fizetnek többet ki. A vendéglátásban az esetek 90%-ban 0 órás szerződésed van, mindegy hogy a közvetítő mit ígér. A 0 órás szerződés lényege hogy nincs garantált heti óraszám, mikor munka van, akkor mész és csak ezt fizetik ki.
2015. márc. 19. 22:44
 3/6 A kérdező kommentje:

21 év alatt nem ugyan azt a munkát végzem mint a 21 éves emberek?

Ekkora barom törvényről én még nem tudtam, Amerikába legalább nem lehet kimenni, de ez nekem meg sem fordult volna a fejemben... azért fordultam a közvetitőhöz, hogy ő felvilágositson..

2015. márc. 19. 22:51
 4/6 anonim ***** válasza:
21 év alatt sem munka, sem élettapasztalatod nincs, többet hibázhatsz, ergó kevesebb a béred is. Mielőtt külföldre jöttél volna, illett volna tájékozódnod a helyi viszonyokról. Nem mindent elhinni egy közvetítőnek. Naiv dolog csak úgy kijönni a semmire. Mindig mindennek utána kell nézni. Én 1,5 év előkészület után jöttem ki, minden le volt zsírozva, felkészült voltam teljes mértékben, így meglepetés sem ért.
2015. márc. 19. 23:37
 5/6 A kérdező kommentje:
18 évesen 2 év vendéglátói munkatapasztalatom, és egy 4 csillagos szállodában elvégzett pincér továbbképzői diplomám van.. a kollégáimnak meg 0 tapasztalata van e-téren.. egyetemi diplomám nincs, viszont 12 osztály + érettségi az megvan.. nem hiszem hogy mérnöki diploma kellene egy pincérnek... sajnos tényleg naiv voltam, de ugyan ez a cég jutatta ki a testvéremet és a barátját is hajóra, és nekük semmi panasz nem volt, minden ment, igy biztam én is bennük..
2015. márc. 20. 00:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy nem tudtál erről, de ez a törvény. [link]
2015. márc. 22. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!