Miért vágyik mindenki alkalmazotti karrierre? Nem vállalkozni, befektetni kéne inkább?
Figyelt kérdés
Nekem furcsa, hogy valaki azért hajt, hogy 30-40 évig a cégnél dolgozhasson. Hiába kap jó fizetést ugyanúgy ott kell lennie 8-16-ig H-P-ig
Nem inkább abba az irányba kéne elmenni, hogy tőkét felhalmozni, megforgatni, befektetni, hogy a végén ennek a hozamaiból éljünk? Feladva az addigi munkát, végre tényleg azt csinálnánk amit szeretnénk?
2015. márc. 10. 14:24
11/23 anonim válasza:
Kedves kérdező lehet, hogy neked sikerült már összegyűjteni 30-40 milliót, de ez külföldön se sok mindenkinek jön össze. A legtöbben fizikai munkára mennek, amivel ha 500 ezret is keresnek annak egy része elmegy a megélhetésre, illetve küldenek haza a családnak, szóval ennek töredéke megy megtakarításra, amiből nem túl hamar jön össze 30-40 millió. De ők nagyrészt pár évre mennek és így ennyi nem is jön össze, aki pedig havi 1-2 milliót keres kint pl. orvosként, programozóként, az nem is valószínű, hogy egyhamar vagy egyáltalán valaha is hazajön.
12/23 anonim válasza:
40 millió forint államkötvényen simán hoz havi 130 ezret. Hova ennél jobb befektetés?
13/23 anonim válasza:
Kérdező, te mégis, melyik bolygón élsz??
14/23 anonim válasza:
Kevered a dolgokat, a vállalkozás sokszor nem egyenlő a tőkefelhalmozással.
15/23 anonim válasza:
Szerintem a kérdező ezen a bolygón él, csak szerintem fiatal és nincs élettapasztalata, esetleg talán még iskolás és nem is dolgozott ?
16/23 egy újabb válaszoló válasza:
Én úgy gondolom, hogy aki 30-40 milliót össze tud rakni, annak a havi 130-es kamat nem lesz elég az életszínvonalához.
17/23 anonim válasza:
16: Én is ezen pislogtam, havi 130 ezer (adómentesen, tisztán) elég karcsú még akkor is, ha kis rezsijű saját lakásban lakik. Épphogy kajára elég, de nem jut se normális ruházatra,se ha mondjuk nyaralna, le kell cserélni a hűtőt vagy letört a foga és rendes fogorvossal hidat csináltatna...
18/23 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy csak bankba rakjuk a pénzt? Egy 8-10 milliós lakás bérleti díja 60-80 ezer Forint.
2015. márc. 13. 10:20
19/23 egy újabb válaszoló válasza:
Azért megnézem én azt, amikor 10 milliós lakást nettó 80 ezerért adsz ki.
Mellesleg nem éppen azon szeretnék stresszelni, ki mennyire lakja le a lakást, vagy mennyire marad el a díjakkal....
20/23 anonim válasza:
Akkor nezz utana az adozasi jogszabalyoknak es meg fogsz lepodni. Tovabba annak, hogy tulajdonoskent milyen jotelezettsegeid vannak es rajossz, hogy nagyon nemeri meg. Persze lehet feketen is, akkor izghatsz, hogy a lakod mennyire rpmbolja szet a lakast es ha nem fizet. Baratnomeknek a volt lako elerhetetlen, csak a hatalmas villanyszamla maradt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!