Meg éri cukrásznak dolgozni?
Sziasztok!
Jelenleg cukrásznak tanulok és kíváncsi vagyok ara, hogy más cukrászüzemben, hogy mennek a dolgok! Hasonló a hangulat, ünepekor dolgoztok-e? Stb....!
Menyi körül van a fizetés? Es hogy változik?
Elöre is köszönöm a válaszokat! :)
Külföldön jobban jársz anyagilag, nálunk 1100-1200 eurotól vannak a nettó havi jövedelmek e téren kezdőknek. De nem a szakmai top kategóriás hely és a munka morál is másabb mint itthon. Elég jó tapasztalatot tudsz szerezni, jobban felszerelt munkakörülmények között, hazatérve esetleg mestervizsga, majd saját vállalkozás, ha motivált vagy.
Ha nem, akkor inkább a pályaelhagyók táborát fogod gyarapítani. Vendéglátásban az ünnepek és a hétvége szinte sehol sem meghatározott pihenőidő. Kivétel talán a nagyüzemszerű működésűek, de azok meg szakmai fejlődés és fizetés szempontjából nem a legelőnyösebbek.
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem igazán szeretnék kimeni külfödre, nem tudok jol németül, és ismerősöm sincs kint akihez mehetnék!
A cukraszak utan kiszeretnek tanulni még egy szakmát! Csak nem tudom pontosa h mit, miböl van hiány, mi érne meg, és persze jól is keresek vele!
(Gondolkodtam rajzfilmstudioban, bár ez inkább csak ilyen álom szerüség!)
Az a baj, hogy még ötletem sincs! :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!