Miért vannak kiakadva az emberek, ha nem kapnak borravalót?
Nekem azért van elegem a borravalóból, mert rohadtul nem csak a felszolgálók várják el. Elvárja a fodrász, a kozmetikus, a körmös, a vízvezeték-szerelő, a futár, az orvos, a postás, az internetbekötő a kisfäszom. A legnagyobb pofátlanságnak azt tartom, mikor mondjuk a végösszeg 3900- adok négyezret, NEM mondom, mikor átadom, hogy köszönöm, magyarul várom a visszajárót, és akkor nem akarja adni. Hát menjen a rohadt anyjába az ilyen, mi az, hogy ő eldötni, hogy biztos nem kérem a visszajárót. De még boltban is szokták eljátszani, hogy 10-20 forintot nem akarja kiszámolni visszajárónak, mintha természetes lenne, hogy azt biztos ott akarom hagyni. Hát az ilyennek egy fillért se.
Nem vagyok szarrágó, mert volt már, hogy 8 ezres éttermi számla mellé 5 ezer borravalót hagytam, de mikor ők eldöntik, hogy majd én adok és mennyit adok az rohadtul irritál. Na meg ahogy írtam, hogy már mindenki elvárja.
Egyetértek az előzővel, szívemből szólt. Ha akarok adok, hanem akarok akkor nem. Hagy döntsem már el én, hogy a feketegazdaságot akarom-e támogatni és mennyivel?
Nem tudom miért lett a válasza 0%-os, én most nyomtam rá egy zöldet mert nagyon jól beszélt :)
13-as a legjobb az egészben az, hogy a fenti felsorolásból a fodrász, kozmetikus, körmös trió az eleve nem ad számlát semmiről és akkor még a visszajárót is eltenné, na menjen már. Ha adni akarok, akkor mikor odaadom a bankjegyet, akkor mondom, hogy KÖSZÖNÖM és akkor tudja, hogy nem kell visszaadni. De ha nem mondok semmit, akkor ne nézzünk már egymásra nagy bután, miközben ő próbál szugerálni, hogy hagyjam el az üzetet anélkül, hogy a ötszáz forintomat visszaadná az eleve számla nélküli 4500 forintos 45 perces arctisztítás után.
Lepontozva meg azért lettem, mert sok a hülye. Aki szerint normális, hogy a felszolgálókon kívül gyakorlatilag mindenütt, ahol valamiért pénzt adsz természetesnek tartják, hogy te még extrát is fizetsz és visszatartja a visszajáródat egy büdös szó nélkül, az egy barom. A fél fizetésem ott maradna az ilyeneknél, ha elnézném, meg hagynám, hogy lehúzzanak. Márpedig nekem a boltban ha hiányzik 10-20 forint akkor nem adnak oda semmit, úgyhogy akkor ne is gondolja azt, hogy annyi visszajáró biztos úgyse kell, úgyhogy ki se számolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!