Emberek mert vannak annyira kiakadva ha valakinek van medenceje?
Nekem a Porsche Boxsteremen szoktak kiakadni, pedig használtan vettem egy új átlagautó áráért.
Nem kell foglalkozni velük. Lehet, hogy az irigyeid több pénzt el cigiznek (mostantól nem fog nehézséget okozni a pénzkidobás nekik :)), mint amennyit Te a medencéd tisztítására, vegyszerezésére költesz.
Az emberek túlnyomó része szűk látókörű. Vagy azért ellenszenvezik, mert frusztrált, irigy, és akinek többje mer lenni egy kiflicsücsöknél, az csak egy megátalkodott szemétláda lehet, vagy a másik ok az eltérő értékrendben keresendő. Ugyanis sok ember van, aki vehetne porschét, medencét, Vertu telefont, Rolex órát vagy mit tudom én még milyen luxuscikket, na pl Louis Vuitton táskát :D XD :P de neki nem fér az értékrendjébe és így lefikázza azt, aki meg ezekre áldoz.
Saját példa: szavajárásom, életfilozófiám, hogy "előbb adnék ki 30 millió forintot egy új Porschéra, mint 2-300 Forintál többet wc-papírra" - ez azt jelenti, hogy mindig, azaz tehetősebb időszakomban is és kevésbé tehetősként is én levadászom a legolcsóbb Aldi-s vagy Lidl-ös klotyópapírt, mert az én szememben, az én értékrendemben meg pl bűn kiadni a wc papírért többet, mint a legolcsóbb fajta ára.
De attól még nem szólok be az illatos, márkás, ezerrétegűt vásárlóknak (mint pl a testvérem). Maximum magamban mosolygok, de mindenkinek szíve-joga, hogy mire költ.
Medence témára: itt a közelemben lakik egy házaspár, a férfi villanyszerelő, a felesége nyugdíjas tanárnő, a házuk sem egy extra, de gyönyörű medencéjük van, napkollektorokkal, mert imádják, hogy hétvégente együtt fürdik az egész rokonság, unokák stb mindenki. Viszon egy régi Astrájuk van és amúgy tök egyszerű emberek.
A magyar emberek nagy többsége rendkívül irigy és rosszindulatú.
Az nekik tök normális, ha pl. 10 éves futamidőre meg vásárolnak egy Suzukit és a végére kifizettek érte vagy 6 milliót.
Ráadásul őket sajnálni kell, mert szegény szerencsétlen, és csak Suzukira tellett!
De ha te veszel mondjuk egymillióért egy használt Mercit,
akkor már megüti a guta, hogy milyen kő gazdag a másik.
A szomszédomat (itt Bp.-en) meg azért kerülgette a gutaütés, mert befüveztem az udvart.
Szerinte pazarlás olyan növényt ültetni, ami nem ehető!
Sok embernek csak az az érték, amit megehet.
Meg kell nézni a hétvégi, vagy az ünnep előtti vásárlási rohamokat, mert mindegyik azt hiszi, hogy éhen hal hétfőig, ha nem költ el több tízezer Ft-ot kajára.
Én csak akkor ruháznék be medencébe, ha mellette lenne jó pár millió (vagy inkább már tízmillió) megtakarításom a bankban.
Ha ez megvan, hajrá, egyébként én is ki lennék akadva, hogy nem vagy bebiztosítva egy nagyobb tragédiára vagy anyagi lehetőségek megrendülésére és medencét építesz egyből.
De mondom, ha nem így van, jó úszkálást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!