Egyetem, vagy munka?

Figyelt kérdés
Mint talán tudjátok, egy indiai gumigyár költözik Magyarországra, és az iskolámban is voltak embereket toborozni, egy viszonylag összetett tesztrendszert állítottak össze, ami állt egy írásbeli részből, és egy szóbeli elbeszélgetésből. Az írásbeli tök jól sikerült, a szóbeli mégjobban, mert angolul beszéltünk végig és abban mondhatni perfekt vagyok, így szerintem jó benyomást keltettem bennük. A jegyeim és az érettségim is meggyőző lehet. A kérdésem az, hogy egyetemre menjek(gépészmérnöki, és nagyon valószínű, hogy fölvesznek), vagy ha esetleg sikerül és azt mondják hogy mehetek oda dolgozni akkor kezdjem el a munkát? Figyelembe véve, hogy a kezdő fizetés 130000ft lesz(ami fél év után 160-ra nő), valamint, hogy mivel első körös munkavállalók lennénk, így a később érkező dolgozóknak mi lennénk a főnökei, eléggé elgondolkodtatott az egész. Megéri e kihagyni az a 3 és fél évet biztos kereset nélkül, és utána valami még jobb munkát találni, vagy ez egy kihagyhatatlan ajánlat és később diplomával sem találok jobbat?? a válaszokat előre is köszönöm!!!

2015. febr. 18. 17:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%

egyértelmű, hogy gépészmérnöki.. Ne csábítson már el az éhbér közeli fizetés!

Jóval többet fogsz te keresni, ha jól végzed el a sulit.

2015. febr. 18. 18:11
 2/13 anonim ***** válasza:
32%
Egyértelmű gépészmérnöki.Ha benne vagy a témába meg érdekel a dolog akkor tuti hogy lesz állásod ahol normális fizetés is kapsz.
2015. febr. 18. 19:13
 3/13 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigieket, igen én is arra gondoltam hogy sokkal több lehetőség nyílik meg előttem amint lesz egy diplomám :)
2015. febr. 18. 20:08
 4/13 anonim ***** válasza:
27%

És mit szólnál ha mindkettőt csinálnád?

Egyetem és munka,sőt így lenne a legjobb,mert lesz munkatapasztalatod,így én azt mondom kettőt csináld együtt.

Sokkal jobban megéri egy diploma önmagában WC papír,de neked igen munka mellett elvégzed akkor 3* fizetésed lesz,de önmagában semmit se ér.

Csináld a sulit és a melót is,menjél levelezőre.

Ki tudja,épited a kapcsolatokat a munkádban,és főnök leszel közben lediplomázol,gépészmérnök vezetői tapasztalattal,nyelvekkel na igen egyből vezetői állásokra jelentkezhetsz külföldön is.

2015. febr. 19. 10:11
 5/13 anonim ***** válasza:
27%
4-gyel értek egyet. Levelezőre is jelentkezhetsz és hétvégente 1,5-2 nap alatt lemennek az órák.
2015. febr. 19. 13:26
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem meg dolgozz kb. egy évet és úgy jelentkezz egyetemre, addigra már sokkal nagyobb rálátásod lesz, hogy mit is akarsz csinálni és én is azt javaslom, hogy levelezőre menj, viszont a munkát ne hagyd ott.

Azt nem tartom jó ötletnek, hogy mindkettőt egyszerre kezd el.

2015. febr. 19. 15:53
 7/13 A kérdező kommentje:

és mik a vélemények arról, hogy sokam mondják: egy ilyen gyakorlatorientált területet, mint a gépészmérnökit ajánlottabb nappalin, maximális rákoncentrálással elvégezni?

egyébként nagyon köszönöm ezeket a válaszokat is! bár egyszerre bizonytalanít is és segít a döntésben :)

2015. febr. 19. 16:17
 8/13 A kérdező kommentje:
sokan*
2015. febr. 19. 16:19
 9/13 anonim ***** válasza:
42%

Abba a hibába semmiképpen ne ess bele, hogy a pillanatnyilag vonzó ajánlatért elveted a gépészmérnökit. Ki tudja, mennyi ideig húzza a gyár, és mi lesz utána? Normális végzettség nélkül csak kuli munkát lehet vállalni, azért is közelharc megy.

Azt mondjuk nem írtad, hogy a gyárban mit kellene csinálni, de abba ne éld bele magadat, hogy egy sima érettségivel bárhol is valamilyen főnök lehetsz.

A diploma egy befektetés, ami sok lemondással jár, de hosszabb távon valószínűleg megtérül.

2015. febr. 21. 14:40
 10/13 anonim ***** válasza:
35%
A diploma sokkal fontosabb, valószínűleg nem vagy hülye ha a gépészmérnökire akarsz menni, ha megvan a diploma akkor a gyári fizetés kétszeresét keresheted meg, sőt többet is.
2015. febr. 21. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!