Egyetem, vagy munka?
egyértelmű, hogy gépészmérnöki.. Ne csábítson már el az éhbér közeli fizetés!
Jóval többet fogsz te keresni, ha jól végzed el a sulit.
És mit szólnál ha mindkettőt csinálnád?
Egyetem és munka,sőt így lenne a legjobb,mert lesz munkatapasztalatod,így én azt mondom kettőt csináld együtt.
Sokkal jobban megéri egy diploma önmagában WC papír,de neked igen munka mellett elvégzed akkor 3* fizetésed lesz,de önmagában semmit se ér.
Csináld a sulit és a melót is,menjél levelezőre.
Ki tudja,épited a kapcsolatokat a munkádban,és főnök leszel közben lediplomázol,gépészmérnök vezetői tapasztalattal,nyelvekkel na igen egyből vezetői állásokra jelentkezhetsz külföldön is.
Szerintem meg dolgozz kb. egy évet és úgy jelentkezz egyetemre, addigra már sokkal nagyobb rálátásod lesz, hogy mit is akarsz csinálni és én is azt javaslom, hogy levelezőre menj, viszont a munkát ne hagyd ott.
Azt nem tartom jó ötletnek, hogy mindkettőt egyszerre kezd el.
és mik a vélemények arról, hogy sokam mondják: egy ilyen gyakorlatorientált területet, mint a gépészmérnökit ajánlottabb nappalin, maximális rákoncentrálással elvégezni?
egyébként nagyon köszönöm ezeket a válaszokat is! bár egyszerre bizonytalanít is és segít a döntésben :)
Abba a hibába semmiképpen ne ess bele, hogy a pillanatnyilag vonzó ajánlatért elveted a gépészmérnökit. Ki tudja, mennyi ideig húzza a gyár, és mi lesz utána? Normális végzettség nélkül csak kuli munkát lehet vállalni, azért is közelharc megy.
Azt mondjuk nem írtad, hogy a gyárban mit kellene csinálni, de abba ne éld bele magadat, hogy egy sima érettségivel bárhol is valamilyen főnök lehetsz.
A diploma egy befektetés, ami sok lemondással jár, de hosszabb távon valószínűleg megtérül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!