Hogy találjak egy hét alatt munkát?
Bármit elvállalnék (ami nem szexuális jellegű).
25 nő pályakezdő
Van két nyelvből nyelvvizsgám meg természettudományi diplomám.
De tényleg bármit dolgoznék (fizikai munkát is), úgyhogy ilyen szempontból nem sokat számít.
A kérdés: hogyan találhatnék egy hét alatt munkát?
Állást hirdető portálokon (profession) már hónapok óta próbálkozom, vannak még fejvadász cégek, akikkel hamar munkát lehet kapni? Most kértem már meg a szüleimet is.
Semmi csodatechnika nincs erre! Nyomod mindenhova az önéletrajzokat, személyesen is bemész helyekre, ismerősöknek mondogatod, hogy ha tudnak valamit, szóljanak... Mindenki így csinálja!
Esetleg azon gondolkozz el, jó-e az önéletrajzod. Nézz meg mintákat, gondolkodj, mit lehet még beleírni, vagy máshogy tálalni... magyarul szépíteni.
A személyes interjúkra megfelelően öltözz fel, időben érkezz, de ezek alap dolgok. A stílus is fontos. Kérj meg egy ismerőst, hogy játsszátok el az interjút, majd mondjon véleményt (őszintét) arról, hogy ő felvenne-e téged, ha igen, miért, ha nem, miért nem.
Nagyjából ennyit tudsz tenni. Meg persze azt, hogy amíg nincs munkád, addig is igyekszel képezni magad, pl. nyelvet tanulni (nem kell tanfolyam, magadtól is lehet, ingyen), vagy a szakmádon belül továbbfejlődni...
Csak ezek a technikák van:
- pályázol ezer helyre
- befolyásos ismerős benyom valahova ( ha van ilyen és tud)
- nyitsz saját vállalkozást
- kihúzol külföldre
Kb. ebben a sorrendben próbáltam meg én is mindent. Az utolsó bejött. ( egy többdiplomás, 2 nyelven beszélő ember)
Köszi a tanácsokat! :)
Most még végső körben megkértem ismerősöket.
Ha nem jönne össze, akkor külföld - ez végül is összejött, de nem vagyok rá felkészülve, jövő héten ilyenkor már lehet, hogy nem magyarban leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!