Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy egyetem hogy meri megtenni...

Egy egyetem hogy meri megtenni, hogy a bölcsészkaron végzettek számára sem pályakövetést, sem karrierirodát nem üzemeltet?

Figyelt kérdés

Az egyetemnek van X kara, mérnöki, idegenforgalmi stb és van bölcsész.

Van diplomás pályakövetés mindenkinek kivéve a bölcsészeknek.

Van karrieriroda mindenkinek kivéve a bölcsészeknek.

Van állásexpó mindenkinek kivéve a bölcsészeknek.

Ha bemegyek a karrierirodába az életrajzommal finoman a tudtomra adják, hogy ők „nincsenek otthon a bölcsészek elhelyezése terén”.

Állásexpó: még bele is írják hogy milyen szakosoknak és végzettségűeknek ajánlják az expót. A bölcsész szakok egyike sincs benne.

Na most nem játszom az (ál)naivat: pontosan tudom miért nem működnek ezek bölcsészeknél: mert a bölcsészdiplomák kivétel nélkül csak WC-papírok semmit se érnek, teszkóba lehet menni pénztárosnak ezekkel a diplomákkal vagy oda se.

Szabad bölcsészet társadalometika és hasonló buborék bullshit végzettségek amik semmire se jók.

Kiröhögnek vele akárhol.

Csak egy egyetem ugye ezt nem mondhatja ki.

De vajon az egyetemet nem kötelezi semmi, hogy részletesen megindokolja, hogy pl a pályakövetés miért nem működik bölcsész vonalon? Legalább kicsit törjék már magukat ott a nagy agyak hogy valami hangzatos kamut kitaláljanak indokként!

Ha már ilyen bullshit képzést folytatnak, ez a legkevesebb, nemde?

2015. febr. 10. 08:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Hát ezért tartunk ott, ahol, mert a művészetek, az irodalom sok suttyó, parasztnak nem érték. Nem kell azon csodálkozni, hogy nincs erkölcs, se jó érzés, ha barbárság van az agyakban. 10 évvel ezelőtt tanították már a gyerekeket a tisztességre, az erkölcsre, a becsületre, az illemre. 6 évesen úgy indult a nap az iskolában, hogy a Hiszekegyet szavalták el! Nagyszüleimtől tudom, ők mesélték. Kissé más világ volt, és a felfogás is más volt, pedig azok az idők sem voltak ám fényesek, de a magyarok nem taposták egymást a sárba úgy mint amit ma csinálnak és ez ezért van, mert a valós értékek vesznek el, az agyakból is. És ezért nem tudnak a fiatalok értelmesen beszélni, nem tudják magukat kifejezni magukat, mert Herry Potteren meg hasonló agybutító xarságokon nőnek fel és nekik ott kezdődik az irodalom. Szép irányba haladunk, mondhatom!
2015. febr. 14. 20:57
 22/26 anonim ***** válasza:
Elírtam, nem 10 év, hanem 100 év.
2015. febr. 14. 20:58
 23/26 anonim ***** válasza:

Szerintem Brian Tracy meg Donald Trumph nem agybutitasrol ir,egyet olvass el es rajossz,hogyan eld meg a jot hogyan legyel celtudatos,sikeres,hogyan legyel kiemelkedo.

En toluk tanultam es igen kicsit tobbet kaptam toluk meg a szepirodalomtol.

De egyet olvass el.

2015. febr. 14. 21:12
 24/26 anonim ***** válasza:
mint a szépirodalomtól akart lenni.
2015. febr. 14. 21:13
 25/26 anonim válasza:
100%

Na most adtál egy jó ötletet. Csináljunk karrierirodát és állásexpót bölcsészeknek! Nem viccből mondom :-)

Egyébként az lehet ennek az oka, hogy a bölcsészetek nagyrészt inkább elméleti tudományok, ezzel a végzettséggel a legtöbben kutatók lesznek (ha elég tehetségesek), vagy más területen helyezkednek el. Tény, hogy a cégeknél, vállalatoknál, multiknál nemigen keresnek szabad bölcsész munkatársakat... a piacot pedig jelenleg ők diktálják. Nem igaz az, hogy a bölcsészek csak pénztárosnak lennének jók, csak mivel ők nem épp a gazdaság központi szereplői, ebből a szempontból kissé kívül esnek a "körön". Ettől még ők is megtalálhatják a számításaikat.

Egyébként pedig: bölcsésznek az jelentkezzen, akit tényleg ez érdekel és ezzel szeretne foglalkozni, ne pedig az, akinek nincs jobb ötlete! Az utóbbiból lesz az "elpazaroltam az életem egy mit sem érő diplomára" esete. Persze, hogy nem ér semmit, ha csak azért kellett, hogy legyen papír! Na de éppen azért lenne jó, ha lenne bölcsészeknek is karrier-tanácsadás, mert itt teljesen máshogy fest a dolog, mint például a gazdasági vagy a mérnöki tudományoknál - és a bölcsészhallgatók sokszor nagyon nincsenek tisztában a lehetőségeikkel.

2015. febr. 22. 23:10
 26/26 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Nem tudtam neked privát üzenetet küldeni, gondolom, törölted a fiókodat. Ha esetleg újra regisztrálnál, megtennéd, hogy megkeresel?
2015. febr. 22. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!