Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy egyetem hogy meri megtenni...

Egy egyetem hogy meri megtenni, hogy a bölcsészkaron végzettek számára sem pályakövetést, sem karrierirodát nem üzemeltet?

Figyelt kérdés

Az egyetemnek van X kara, mérnöki, idegenforgalmi stb és van bölcsész.

Van diplomás pályakövetés mindenkinek kivéve a bölcsészeknek.

Van karrieriroda mindenkinek kivéve a bölcsészeknek.

Van állásexpó mindenkinek kivéve a bölcsészeknek.

Ha bemegyek a karrierirodába az életrajzommal finoman a tudtomra adják, hogy ők „nincsenek otthon a bölcsészek elhelyezése terén”.

Állásexpó: még bele is írják hogy milyen szakosoknak és végzettségűeknek ajánlják az expót. A bölcsész szakok egyike sincs benne.

Na most nem játszom az (ál)naivat: pontosan tudom miért nem működnek ezek bölcsészeknél: mert a bölcsészdiplomák kivétel nélkül csak WC-papírok semmit se érnek, teszkóba lehet menni pénztárosnak ezekkel a diplomákkal vagy oda se.

Szabad bölcsészet társadalometika és hasonló buborék bullshit végzettségek amik semmire se jók.

Kiröhögnek vele akárhol.

Csak egy egyetem ugye ezt nem mondhatja ki.

De vajon az egyetemet nem kötelezi semmi, hogy részletesen megindokolja, hogy pl a pályakövetés miért nem működik bölcsész vonalon? Legalább kicsit törjék már magukat ott a nagy agyak hogy valami hangzatos kamut kitaláljanak indokként!

Ha már ilyen bullshit képzést folytatnak, ez a legkevesebb, nemde?

2015. febr. 10. 08:42
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Az a világ mikor jön el amikor X iskolának (nem csak egyetem, hanme szakoktatás is ld OKJ) külső szerv végzi a tanulói pályakövetését és bizony az egyetemnek / egyéb iskolának felelni kell majd azért, ha az adott képzésben végzett tanulók mondjuk 90%-a semmit se tud kezdeni a végzettségével?

ÉS akkor azt mondják majd (mint pl. egyik ismerősöm szakja esetében) hogy hány éve üzemel a szak? 10? Hány végzett hallgatót tud felmutatni az egyetem aki azon a teröleten helyezkedett el amire a szak jogosít? HÁnyat? Egyet se? (Van ilyen! Veszprémben pl. Pannon Egyetemen). AKkor szépen bezárjuk a képzést és az egész tanszék az összes lébecoló naplopó semmire se jó oktatójával, docensével, professzorával stb stb mind mehet a levesbe.

Ezt várom már.

OKJ-nél még sokkal durvább a helyzet, az is kérdés, egyáltalán van-e olyan OKJ ami ér valamit.

Ez mikor fog eljönni?

2015. febr. 12. 12:39
 12/26 anonim ***** válasza:
Ez nem fog eljönni, mert profitorientált világban élünk és lökik a fiatalok elé a sok hazugságot, mert ez a megengedett, mind úgy hogy ők "lehetőséget" biztosítanak a fiataloknak egy jobb életre, jobb munkára, blabla. A lényeg, hogy fizessed az egyetemi költségeket, a pótvizsgadíjat és lehetőleg vegyél fel diákhitelt. Ez a bankoknak is nagyon jó dolog, ilyen világban élünk és akinél a sok pénz annál a hatalom is, mivel ő nekik ez így tökéletes rendszer, ők vígan élnek, jókat mosolyognak a sok szerencsétlen munkanélküli diplomáson, így semmi nem fog változni. Mert jó érzés, erkölcs, tisztesség az már rég elveszett a hatalomra éhes xarjankókból. Ezért nem lesz itt változás.
2015. febr. 12. 18:02
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjuk már abba a hülyeséget...

Mondom még egyszer, nem kötelező oda menni.

Aki akkora idióta, hogy csak azért bevállal egy diplomát, mert azt mondják, az jó, az meg is érdemli hogy palira vegyék.

Amikkel meg lehet élni, azokkal 100 éve is meg lehetett, meg most is.

Legjobb példa az irodalom: nézd meg akármelyik költőt, írja a verseit a nyomoráról, meg egy bukta az egész életútja. A bölcsészet kuka volt 500 éve, 100, meg most is az.

Legközelebb megvág az áram, akkor meg a fizika lesz a hibás? Na ugye, hogy nem.

Nem kell gyökérnek lenni, ennyi a titok.

2015. febr. 12. 19:14
 14/26 A kérdező kommentje:

És tényleg milyen jó is lett volna, ha sok költőnk-írónk-festőnk stb a műalkotás helyett valami jól fizető foglalkozás után nézett volna, ugye de jó is lett volna?

Petőfinek is a francnak kellett forradalmi költőnek lenni és a magyar költészet tán legszebb verseit megírni?

Kölcsey, Vörösmarty a Himnusz és a Szózat helyett inkább lettek volna boltosok.

Az a Shakespeare nevű bolond is a színdarabjaival való házalás és pénztelenség helyett gyárat alapított volna és nem színházat.

Lotz Károly is jobban tette volna ha pingálás és honoráriumának kergetése …..

Folytassam?

De szép világ is lenne, igaz?

Vajon ha a bölcsészet „kuka” akkor miért gondoljuk így ma is, hogy humanizmusunk és emberi mivoltunk épp a bölcsészeten alapszik és mindig is azon alapult?

2015. febr. 13. 08:20
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

Irodalomnak,költészetnek semmi értelme,aki irodalom szakra megy az magára vessen,használhatatlan mihaszna senki nem lesz belőle,taníthatja ezt sok förtelmet ,amit a sok lúzer művész költő írt,meg író írt a nyomorról meg a szerelemről,mert jajjj nem kellettem a csajnak és nélküle de rossz,szánalmas én mondom szánalmas.

Ha már irodalom akkor:

-Brian Tracy

-Kiyosaki

-Koldusból királyfi

-Donald Trumph

Ezen emberek műveit kellene olvasatni meg tanítani,mert ebből még tanulna is a diák valamit.

Ők letettek valami értelmeset az asztalra míg Petőfi mit tett le a ronda fején és a bajuszán kívül?

Semmit,egy pár nyomoronc verset.

Míg amikor elolvasok egy Tracy könyvet agyam 100000000-s fordulatra kapcsol és megállithatatlanná tesz.

Míg egy költő verse max sírásra és számalomra késztet nem cselekedetre,és a kulcs egy jó könyv cselekvésre ösztönözz,és kihozza belőled a maximumot.

Szépirodalomra ez nem mondható el.

Inkább tanulni tanítanának meg,meg 2-3 nyelvet helyette.

Bölcsészetben egyedül amik értékesek:pszichológia(erre épülnek az önfejlesztő könyvek),nyelvészek.

Ennyi.

Ami előre viszi az emberiséget,aki meg bölcsész szakra megy magára vessen majd hozhatja ki nekem a kaját meg a bort a vacsorához.

2015. febr. 13. 10:15
 16/26 A kérdező kommentje:

Mit lehet erre mondani?

Nobel-díjat neki!

2015. febr. 13. 12:07
 17/26 anonim ***** válasza:
Pontosan én az irodalmi Nobel díjat Brian Tracynek,Donald Trumpnak,vagy Kiyosakinak adnám.Mert ők akik értéket adnak nekünk.
2015. febr. 13. 12:10
 18/26 A kérdező kommentje:

Én meg Máténak, Márknak, Lukácsnak és Jánosnak adnám-mert ők tudják azt is, az ÉRTÉK fogalma mit jelent.

Jézusnak is adnék egyet, de hát fél-hiteles történelmi személynek sajnos nem lehet.

2015. febr. 13. 12:22
 19/26 anonim ***** válasza:
Ha neked azok az értékek kellenek, akkor meg minek neked jól fizető állás?
2015. febr. 13. 22:30
 20/26 A kérdező kommentje:

Tévedés. Nekem nem JÓL fizteő állás kell. Sose gondoltam, hogy jól fizető állásban leszek bölcsész papírral.

Azt se gondoltam viszont soha, hogy sehova de sehova se kellek vele, még WC-pucolónak se, hogy bolti eladóként fogok működni, ahova is csak azért vettek fel, mert az életrajzban letagadtam a diplomámat és beírtam a középisk érettségit max végzettségnek.

Sose gondoltam volna, hogy egy diploma nem elhelyezkedést segítő hanem gátló tényező lehet.

Úgyhogy summa summarum én csak egy állást szeretnék azon a terüléeten, amire a diplomám képesít. Fizetés mindegy. Ha minimálbér akkor annyi.

De még ez sincs! És zéró a remény hogy lesz!

2015. febr. 14. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!