Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Teljesen megalázott a főnököm....

Teljesen megalázott a főnököm. Hogy létezhetnek ilyen emberek?

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok és nagyon lelkesen mentem dolgozni az első munkahelyemre. Szakmailag bőven van mit fejlődnöm, és végülis ez volt a problémája a főnökömnek (érzésem szerint), amivel önmagában nincs gond. De miért kell teljesen megalázni a munkavállalót?

- pontosan tudta pályakezdő vagyok és mégis irreálisan nehéz feladatokat adott

- nem kötöttünk munkaszerződést még 1 hét után sem (azaz próbamunkáztatott ami kifejezett tilos a magyar jogban)

- végül természetesen nem fizetett ki rendesen, hanem alkudoznom kellett vele és egy kb. a fizetésem felét kaptam meg készpénzben

- ezt megelőzően személyesen sértegetett több napon keresztül, amire én próbaidő alatt felmondtam

- a felmondásomra az került rá Ő mondott fel nekem:)

- és röhögött azon, ha fel akarok mondani, írjam meg a saját felmondásomat profi módon és akkor aláírja (okés, ez utóbbit lehet tudnom kellett volna, most megtanulom).

Úgy érzem semmi rosszat nem tettem, nagyon tisztelettudóan viselkedtem. Hogy létezhetnek ilyen emberek, akik így viselkednek? Apám csak annyit mondott "üdvözlet a munka világában fiam". Igaz lenne ez?

2015. febr. 6. 15:10
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Kifogtál egy köcsög szemétládát. A fontos, hogy ne vedd magadra. Előfordulnak ilyen emberek is, de nem ez az általános. Örülj, hogy megszabadultál tőle, és lépj tovább! Fel a fejjel, ennél csak jobb jöhet! :)
2015. febr. 6. 16:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
mire írtatok felmondást, ha nem volt szerződésed sem?
2015. febr. 6. 16:33
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Ilyenkor vissza kell a főnök úrhoz sétálni a munkaügyi főfelügyelőség kollégáival és megnézni, hogy hogy röhög amikor kap egy 1,5 milliós büntetést, amiért nem volt munkaszerződésed és nem fizetett ki. Aztán kacsintani neki kifele menet.

Amúgy apádnak részben igaza van, ez a való világ. Ott nincs igaza, hogy itt te voltál a töketlen (ami valójában nem róható fel, lévén első munkahelyed, honnan tudhattad volna mi a dörgés).

2015. febr. 6. 17:59
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
Amíg az ilyet jogi lépések helyett elintézitek egy gyikra kiírt panaszkodással, addig mindig lesznek ilyen mocskok. Szóval köszi neked is, hogy támogatod őket...
2015. febr. 6. 19:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Egy pályakezdőtől szerintem az várható el, hogy alap dolgokkal tisztában legyen, és normális legyen a hozzáállása, ami szerintem megvolt az írásod alapján.

Hogy a jogi részével nem voltál tisztában, az valóban a te hibád (a nem tudás nem mentesít), ez sajnos tanulópénz.

Azon kívül egy igazi gyökér lehetett, furcsállom hogy ilyen ember eljut vezető pozícióba, aki abban éli ki magát hogy egy kezdőt szívat.

Én is azt javaslom, ha van lehetőséged egy hozzáértővel beszélni, járj utána mik a jogi lehetőségeid.

2015. febr. 7. 00:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom,azzal teszik ezt meg,akivel meglehet. A munkahelyemen láttam, hogy akit lehetett,azzal sokszor viselkedtek "nem megfelelő"módon. De ha nem hagyod magad, ügyesen visszaszólsz, akkor le fognak szállni rólad. Szóval:a jövőben ne hagyd magad és ne hidd azt, hogy "mindent el kell tűrni"!!
2015. febr. 7. 09:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Kapjuk el azt a főnököt!
2015. febr. 7. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!