Vérfarkasok létezhetnek?
*Sóhaj.*
Szóval. :)
1. Nem tudom, hogy mit kéne látnunk a linken. Egy google keresést adtál be. A google keresés minden egyes számítógépen más találatot fog kidobni. Én innen nem tudom megmondani, hogy te mit láttál, amikor rákerestél.
2. Nekem a "vérfarkasok: tudományos legenda" a második találat. Szögezzünk le valamit: a legenda a szentek életéről szóló irodalmi műfaj. Ami azt jelenti, hogy ha valahol látsz egy legendát, ami nem egy szentről szól, akkor azt két éve találta ki egy újságíró, akinek teljesítenie kellett a kvótáját egy blogon. Azaz nem igaz.
3. A mai fikciókban (filmekben, képregényekben, könyvekben) megjelenő vérfarkas nem egyenlő a folklórban megjelenő eredeti vérfarkas ábrázolással. A mai vérfarkas a huszadik században alakult ki, régen nem így írtak róla.
4. Az eredeti folklórban, perekben, stb. megjelenő vérfarkas figurák mai szemmel felismerhetően betegek - pl. epilepsziásak, vagy valamely komoly elmebajjal küzdöttek -, valamilyen rendellenességgel születtek - pl. sűrűbb volt a testszőrzetük, mint az adott népcsoportnál megszokott -, és/vagy egyszerűen valaki bemártotta őket egy bűncselekményért.
5. Röviden: nem léteznek vérfarkasok.
Ahogy vámpírok sem.
Ha olyan helyesek mont a filmekben ,engem nem zavarnak :D
Ki tudja..van egy Farkas"ismerősöm de ő vérszegény .
Vérfarkas nem létezett, most sem létezik.
Batman létezése sokkal valószínűbb lehetne...
Csak kell egy elhivatott milliárdos, aki képzett több harcművészetben, ügyes tornász, van pénze a legújabb katonai cuccokra, profi jelmez, jó nyomozói képesség:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!