Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mai magyar munkavállalóval...

A mai magyar munkavállalóval az a baj hogy nem elég rugalmas? Karriertanácsadó azt mondja, nem lehet tőle semmi pluszt elvárni, csak a szigorú minimumot, és ha lejár a munkaideje már ott sincs, nem motivált, fásult, kedvetlen.

Figyelt kérdés

Mondtam neki akkor jöjjön hozzánk tanulmányútra! Nálunk csupa rugalmas munkavállalót talál!

Munkaidőnk van papíron 9-17h. Ha 8-kor nem vagyok bent már csörög a telefon hogy hol vagyok.

Ötnél előbb egy perccel se lehet elmenni, mert még nem járt le a munkaidő, de reggel 8-kor már bent kell lenni noha csak 9kor kezdődik.

Ötkor közli a főnök hogy lenne egy kis túlóra. Mondjuk este 8-ig. Nem kérdés ki marad -mindenki. Mert mi rugalmasok vagyunk!

Hazamegyek, majd csörög a mobilom, Vissza kell menni mert lenne egy kis plusz munka. Hát visszamegyek naná. Mert mi rugalmasok vagyunk!

Hétvégén csörög a mobil (noha a munkaidő csak H-P) hogy be kell menni. És pattanok mint a bolha és megyek! Mert mi rugalmasok vagyunk!

Nyáron közlik hogy szabi nincs mert sok a munka. Hát akkor nem megyek. Se nyáron se télen semmikor. Minek is mennék szabira, csak unatkoznánk otthon. Mert mi rugalmasok vagyunk!

És mit kapunk mindezért a sok pluszért? A sok szombatért néha vasárnapért, a napi 3-4 óra túlóráért? Mit kapnánk. A hím lónak egy páratlan hosszú testrészét azt kapjuk.

Örüljünk hogy nem rúgnak ki azt kapjuk!

Így hát mondtam a kedves karriertanácsadó hölgynek ha a rugalmas magyar munkaerőt akarja tanulmányozni, de nem ám a fotelból ahol most van, akkor nosza! Nálunk megtalálja a rugalmas magyar munkást! Akivel mindent lehet olyan rugalmas!

Akinek ingyen dolgozik és még könyörög, hogy még még!

2015. febr. 6. 11:18
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Hát túl sokat nem tanultam, de azért kér egyetemi diplomát sikerült összehoznom.

Hogy minek az más kérdés.

Mielőtt valaki megkérdezni mégis milyen diplomák ezek: bölcsész mindkettő.

Tanultam? Igen.

Eredmény? Minimálbéres gyári meló.

Érdemes volt.

" Ha te is tanultál volna,"

2015. febr. 8. 12:51
 32/43 anonim ***** válasza:
Gondolom akkor is ilyen baromi okos meg öntudatos voltál, amikor elmentél egy nyilvánvalóan karrierzsákutca büfészakra. Ha nem tudsz a szakmádban elhelyezkedni az kb. azt jelenti, mintha nem is tanultál volna, csak az időd ment vele, semmit nem ér. Mérnök/közgazdászként már egyetem alatt is inkább az okozott gondot, hogy túl sok szakmai munkát kapok, főleg külföldről, amiket jobban szeretek csinálni, mint a sulit.
2015. febr. 8. 13:17
 33/43 anonim ***** válasza:

# 31

oké, akkor így jobban hangzik:

Ha lett volna annyi eszed, hogy valami értelmes dolgot tanulsz, ha már pénzt, időt és energiát fektettél bele...

Amúgy nekem is bölcsész diplomám van (pláne, csak 1), mégis jó munkám van magas fizetésért. Szóval vissza az első ponthoz...

2015. febr. 8. 13:39
 34/43 A kérdező kommentje:

Megfelelő hátszéllel nem kunszt jó állásban lenni.

Nekem is van velem végzett (egyébként segghülye) egyetemi évfolyamtársam, aki azóta Brüsszelben van az EP-ben havi ki tudja mennyiért.

Az államvizsgán épp átcsúszott egy kettessel a tanulmányai alatt egyik pótvizsga érte a másikat, és tessék-ott ül Brüsszelben.

Mert annyit tud? Annyit ér? Dehogy azért. Mert apuka az egyik nagy pártban OGY képviselő azért.

Hát így én is tudnék jó álláshoz jutni. Haver-sógor-koma így menne nekem is.

2015. febr. 8. 14:16
 35/43 anonim ***** válasza:
Óh,istenem,te mennyire megkeseredett vagy. Nekem is két diplomám van,nem olyan rosszak,ennek ellenére mégsem a tanulmányaimhoz kapcsolódó területen dolgozom és mégis jó állásom van amit szeretek. ÉS képzeld,jelentkeztem a hirdetésre és úgy vettek fel,nem azért mert "biztos valaki az ismerőse".
2015. febr. 8. 14:40
 36/43 A kérdező kommentje:
Mese habbal.
2015. febr. 8. 16:02
 37/43 anonim ***** válasza:
Nekem sem voltak sehol ismerőseim. Egyetemen önkénteskedéssel kezdtem, megismertem ezt-azt, elmentem pár konferenciára, bátorságom lett jelentkezni egy külföldi nyári egyetemre, aztán még egyre, aztán az egyiknek az eredményeiből projekt lett, aztán már én adtam elő a konferenciákon az eredményeinket, és jöttek a további ismerősök, projektek, kutatási lehetőségek. Gyakorlatilag mielőtt befejeztem az MSc-t (BME) addigra már dolgoztam három világszervezetnek (köztük pl. egy ENSZ szervezet), saját fejlesztésű technológiára alapuló céget építgettünk Londonban, hetente utaztam külföldre. Azóta persze lenyugodtam, már nem pörgök ennyit, kicsit utazásfóbiás lettem, de ez mindegy. Alapvetően random hallgatóként, kitartással és proaktív hozzáállással értem ezeket el, nem volt egyetlen politikus vagy felsővezető ismerősöm sem. Persze felnőttként már nehéz elkezdeni nyitni, de sosem késő.
2015. febr. 8. 16:15
 38/43 A kérdező kommentje:

Ugyan hova kellenék én? nyitni? Hova mire kire? Ugyan.

Wc-t pucolni árut pakolni nyalni a padlót erre vagyok én jó másra nem.

2015. febr. 8. 16:30
 39/43 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de semmilyen hátszelem nem volt..
2015. febr. 8. 17:24
 40/43 anonim ***** válasza:
Hát ilyen hozzáállással nem is csodálom. De erről nem a gonosz világ tehet.
2015. febr. 8. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!