Új munkahely: mondjak fel vagy tartsak ki és maradjak?
2 napja dolgozom csak egy irodában. Könnyen megkaptam az állást, szép helyen és jó fizetés. 2 nap múlva kezdtem az állásinterjú után. Kezdetben nagyon kedves volt a főnök, aztán megkaptam az első feladatomat, egy szerződést kell angol nyelvre fordítani. Ehhez felsőfokú szakmai angol kell, de a főnök ezt nem közölte (se az álláshirdetésben se személyesen). Elvárja, hogy legyen meg holnapra, de segítséget semmit nem kapok. Munkaszerződés még nincs, "intézi". Többször jeleztem nálam vannak az iratok, írjuk meg a munkaszerződést, a válasz: "majd, majd". Köszönésen kívül kommunikációnk nincs, holott elvben egy kezdő munkavállalót segíteni kéne (tekintve hogy szakmai tapasztalatot sem várt el az álláshirdetésben). 10,5 órát dolgozom minden nap (igaz eddig csak 2 napja vagyok ott). Dühösen nézett rám amiért ma 19:00-kor hazamentem 10 és fél óra után. De ez baj? Aludjak ott vagy mi?
Nagyon el vagyok keseredve, mit tegyek?
Kicsit azt várnám, hogy segítenek, magyaráznak, reális feladatokat adnak így elsőre...ez próbaidő előtti próbamunka lenne? A próbamunkát tiltja a magyar jog...
1 szerződés nélkül nem dolgozunk
2 egy szerződés lefordítása nem megy, akkor felesleges kínlódnod egy olyan állásnál, ahol ez a feladat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!