Egy munkahely milyen alapon vár el motivált hozzáállást plusz munkát, ha maga még a minimumot se adja, ami a szerződésben van, nemhogy pluszt?
Tehát.
Munkatársként megkapjuk a havi szűk nettó 90.000-et ami a hideg vízre elég. A munkahely semmiféle pluszt nem ad, egy fillért se, nincs cafeteria, ruhapénz, üdülési csekk, jutalom stb. Semmi.
Mindenki húz haza: erről annyit, hogy rendszeresek a túlóráztatások, amik kötelezőek (önként vállaltan kötelezőek, az embernek joga van igent mondani…), és soha senki egy fillért se kap érte.
A szabadságot úgy adják ki mintha a fogukat húznák, mindig benn marad egy csomó nap, amit ki se fizetnek (=benyelik) Rákérdezni nem tanácsos mert elküldenek.
Ebből látszik, hogy a cég még a szerződésben vállalt minimumot se teljesíti, sőt jogszabályt sért (szabadság benyelése, túlmunka ingyen).
De ha ők még a minimumot se adják akkor vajon mégis milyen logika alapján mernek „pluszt”, motiváltságot elvárni?
Vajon én vagyok a hülye ha úgy látom, ha ők úgy állnak hozzám ahogy én is úgy állok hozzá ahogy?
Megkapják azt a minimumot amit fizetnek és egy hajszállal se többet. Többet akarnak? Motiváljanak. Jutalmazzanak.
Semmilyen alapon. Viszont legalább visszaél az erőfölényével. Sajnos sok ilyen cég van, a magyar valóság is ezt támogatja.
Javaslom a kormányellenes tüntetéseket, Orbán szerint hatalmas jólét van és "soha nem volt olyan alacsony az infláció és a munkanélküliség, mint most". Na ja, álljon be a szalag mellé pár napra havi 90e-ért, meglátnám mennyit változik a véleménye.
" De ha ők még a minimumot se adják akkor vajon mégis milyen logika alapján mernek „pluszt”, motiváltságot elvárni? "
Azon a jogon, hogy tudják megtehetik, hiszen a dolgozónak szüksége van a munkájára. Ha nem tetszik a dolgozónak, hogy ingyen kell túlóráznia, akkor tegyen panaszt és lépjen ki. Tudják, hogy a dolgozók inkább befogják a szájukat, hiszen a 90 ezer forint is több mint a semmi.
A cafeteria, ruhapénz, üdülési csekk, jutalom meg adható de nem kötelező. A céged nem. Ezt minden dolgozó tudomásul vette, és elfogadta, amikor jelentkezett az állásra.
Hát tehetni tehetik, illetve elvárni bármit lehet, de hogy ebből mit kapnak meg, az kérdés. Mint az ábra is mutatja, a dolgozók úgy vannak vele mint én.
Megcsinálom a dolgom, panasz nem lehet a munkámra, de tőlem ne várják el, hogy aztán két szalmaszálat is keresztbe tegyek pluszba.
Nem teszek.
Jó példa erre, hogy jött egy csomag a főnöknek mikor épp nem volt ott. Bárki átvehette volna fél perc alatt, de senki se vette át mindenki lesz**ta.
Nem az én dolgom, mondták és ennyi.
Igazuk volt.
"Azon a jogon, hogy tudják megtehetik"
Semmilyen jogon.
De hazánkban nagy divat kizsákmányolni a dolgozok, hiszen megtehetik.
Arról nem is beszélve, hogy megunod, felállsz, elmész, holnap már 3 másik ott van a helyedre.
Ez ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!