Szerintetek igaza van a sògoromnak? Rosszul esett, amit mondott!
26 éves nő vagyok. Főiskola elvégzése után találtam egy álláshirdetés amire jelentkeztem. Fel is vettek egyből. Jól fizető állás volt kezdőként.
A mai napig dolgoztam ott. Mert találtam egy másik munkát, oda is jelentkeztem és fel is vettek. Dupla annyi fizetés, kevesebb munka.
A sógorom szerint, azért vettek fel, mert jó nő vagyok igy előnnyel indultam. Rosszul esett, hogy ezt gondolja és nem azt, hogy azért vettek fel mert jók az eredményeim, jól dolgozom, határozott, talpraesett nö vagyok. Egy szóval jogosan döntöttek mellettem.
Úgy érzem, hogy a környezetem egy része is ezt gondolja. :(
Szerintetek is azért vettek fel leginkább, mert jó nő vagyok? Tényleg sokat számítana?
Nem értem mit ajnározod magad? Megerősítésre van szükséged?
Ügyes vagy.
Szerintem Te is tudod a válaszokat itt csak a dicséreteket akarod kisajtolni belőlünk.
Nem dicsekedni jöttem, csak egy kis megerősítès kellett , hogy tényleg azért vettek fel , mert jó munkaerö leszek és nem a külső adottságok miatt!
Köszönöm, akik rendesen válaszoltak!
A sogorod jobban ismerhet mint itt mi latatlanban. De attol meg jogosan esik rosszul amit mond, mert ezzel degradalja a szakmai kepessegidet es mint lathato elerte, hogy az onbecsulesed seruljon es itt kerdezd hogy ugye nem azert vettek fol mert jo no vagyok.
Ha titkarnoi, asszizstensi allasrol van szo vagy olyan munkakorrol haol ugyfelekkel, emberekkel kell talalkoznod, akkor termeszetesen a kinezeted igen is szamitott (de az isszhatas es biztos nem a hu de jo popsija van majd ot allitjuk ki a delegacio figadasara ;-)).
Sogorod nyilvanvaloan elkeseredett, hohy evek kta munkanelkuli es ugy erezheti te fiatal es csinos nokent nagyobb esellyel indulsz a munkaero piacon. Nem tudkm hasonlo szakteruleten van-e es emiatt bantja ez vagy teljesen mas szakmaja van es ez csak "altalanossagban" bantja.
Ne vedd ennyire a szivedre, inkabb legyel vele empatikus biztasd, hogy biztos neki is sikerulni fog, netan az uj helyeden kerdezd meg, higy ki tud ... szakmaju, vegzettsegu embernek valo ures allashelyrol, es ha valaiki igen ad at az infot a sogorodnak.
Ilyenkor nem szabad haragudni ra es mas hasonlo helyztben levokre se, mert nagyon rossz erzes munkanelkulinek lenni vagy nem a szakmadban dolgozni stb. es foleg a ferfiakat lelkileg meg jobban megterheli es ok si lehetnek tole depressziosok. Persze jegyezd meg hogy mist ilyen volt veled es amikor mar van munkaja egyenesben van akkor egyszer hozd fol neki, hogy ez mennyire rosszul esett neked. (bizonyara bocsanatot ker es biztosit rola nem komolyan mondta stb...remelem hamarosan igy lesz, te meg koncenttalj az uj munkadra mkstantol).
Hát kérdező, eléggé vicces vagy.
Ha vki valóban jó munkaerő, annak esze is van és nem tesz fel olyan kérdést, amiből leír, hogy esze kb. semmi sincsen. Tudod miért? Mert szerinted mi innét honnét a fészkes fenéből tudjuk megmondani neked, hogy igaza van-e sógorodnak, vagy se? Sem a küllemi, sem más adottságaidat nem ismerjük. Viszont minek után ilyen szituba megerősítést vársz vissza, azt kell, hogy mondjam a sógorodnak van igaza!
Nincs igaza. Ha szakmailag nem feleltél volna meg akkor szépség ide vagy oda el sem jutsz odáig, hogy bárki láthasson.
A szépségeddel maximum egy személyes interjún tudtál volna egy kis extra szimpátiát elérni.
18as: aha, ez mind igaz nyugatra, de a drága kis hazánkra marhára nem. Olyan szintű diszkrimináció folyik itthon, hogy az vmi embertelen és nem csak a munkaerő piacon, illetve nem csak a szépség terén. Kivételek persze vannak. A sógor, ha bántó is volt nem a saját kudarcát akarta ezzel kompenzálni, hanem max. ezt közölte a rokonával, kissé nyersen és sértőn, de ezt.
Kérdező, ugyan írtam már neked, de ettől független rosszul eshet neked, deha majd megtapasztalod mindezt, és előbb-utóbb te is megfogod, akkor megfogod sógorodat is érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!