Van itt olyan, aki szereti a munkáját? Mit csinálsz és miért szereted?
Köszönöm, hogy mindezt leírtad, jó látni, hogy van itthon is olyan, aki szereti a munkáját.
Én még egyetemre járok, a kérdést azért tettem fel, mert szinte mindenhonnan, a hírekből, a mindennapokból azt hallom, hogy jobb esetben van az embereknek munkájuk de legtöbbször nem szeretik azt és még csak meg sem fizetik őket rendesen, így napról-napra élnek.
Az egyetemi tanulmányaimat és a mindennapos felmerülő költségeket diákmunkákból állom, mert a szüleimmel nem valami jó a kapcsolatom és nem támogatnak semmilyen formában.
Gyakornoki munkára is gondoltam jelentkezem, de csak heti 2 hétköznapomat tudtam óramentessé tenni a sok órám miatt (most fogom kezdeni a 4. félévet). Diákként a korábbi munkámat szerettem, 1 évig ott voltam de sajnos áthelyezték a céget, így az a lehetőség megszűnt. Jelenleg is hasonlót kerestem, de ha lenne is munka csak minimálbért fizetnének. 2 hónap keresés után sikerült találnom egy adminisztratív munkát, igaz nagyon messze van és szinte meg se éri odajárni, mert a bérlet elveszi a megkeresett pénz nagy részét, de közelebb nem volt semmi. Ráadásul a munka sem tetszik, mert összevissza ugráltatják a diákokat és fenyegetőznek, hogyha nincs kész valami vagy nem vagyok elég gyors, akkor kirúgnak, pedig nem normarendszeres. Pl. múltkor eltűnt fél órára a "főnök" aki adja a feladatokat, míg vártam, hogy visszajöjjön elkezdtem unalmamban a telefonomat nyomkodni, másnap pedig jött a lecseszés, hogy maximum ebédidőben vegyük elő a telefonunkat de csak ha nagyon sürgős elintéznivalónk van, mert ez egy munkahely. Már ha mosdóba megyek, akkor is furán néznek, amiért elhagytam a helyemet és nem dolgozom. Ez számomra nagyon furcsa, mert a korábbi munkahelyemen a munkahelyi gépről nyugodtan olvasgathattam híreket, senki nem szólt érte, sőt ilyen "bevezetés" után jobban is ment a munka, azt is mondták, hogyha valamit ki kell nyomtatni, be kell szkennelni a sulihoz akkor nyugodtan használjuk a nyomtatót. Két, szinte ugyanakkora cégről van szó, ezért nem is értem a stílust és sajnos eléggé el vagyok keseredve, hogy diákként már ennél nem lesz jobb helyem.
Ööö, azt nem kérdezted, hogy hol lakom:) Németországban dolgozom, bár a grafikus szakma otthon is elég rugalmas. Mondjuk mióta kint vagyunk (3 éve) az első 1,5 évben olyan munkám volt, amit nem szerettem, szóval szerintem ez nem országfüggő.
Milyen szakra jársz? Ha rzgalmasabb munkára vágysz, akkor az IT-s szakmák egy részét nagyon tudom ajánlani, azt otthon is jól megfizetik.
Én a helyedben tuti keresnék másik helyet, úgy meg aztán főleg, hogy a pénzed nagy részét elviszi a bérlet. Sosem szerettem az ilyen túlkontrolláló közeget sem, (az előző munkahelyem ilyen volt), szóval én is csak azóta szeretem a munkám, mióta átképeztem magam és másik helyen dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!