Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénzből lehet megélni...

Mennyi pénzből lehet megélni Budapesten úgy hogy egyedül fizeted a szobát meg a kaját?

Figyelt kérdés

mert nem tudom 60 ezer körüli fizuból hogy jönnék ki még nem laktam pesten.plusz még helyi bérletre is költeni kéne kaja plusz egyéb..

szerintetek?mennyi egy szoba a belváros közelében?

2015. jan. 27. 12:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
egy normális szoba 40-50 ezer minimum. egy kicsi garzont bérlek a 14.ker-ben, 65000+rezsi. (a rezsim alacsony, teljesen új, szigetelt lakás, télen maximum 18000 a rezsim, nyáron meg 10.000 körül.
2015. jan. 27. 22:11
 12/27 anonim válasza:

Mindenki az albérletet emlegeti és senki sem emliti, hgy ingyen lehet hozzájutni Europai Uniós pénzből.

A támogatásról igen részletes leirást találsz a ’ Budapesten miért olyan drágák az albérletek?’ című fórumon a 20-as hozzászóló tollából. Keresd meg ott a hozzászólót a privátján, én is onnan kaptam meg azt az info-telefont, amin már a részleteket is megtudtam.

Viszonylag könnyü a támogatáshoz hozzájutni!

2015. febr. 1. 16:25
 13/27 A kérdező kommentje:

Ingyen? Kiknek jár a támogatás?

20-as nincs is..

2015. febr. 1. 16:52
 14/27 anonim válasza:
48%

A támogatáshoz igen könnyű hozzájutni.

Az Emberi Eröforrás Minisztérium info vonala erről: 06-30-9225869 munkaidőben.

Havi 100.000.-Ft jár fejenként, tehát barátoddal, barátnöddel együtt havi 200.000.-Ft, ami maximum 18 hónapra kérhető, de mielőtt munkaviszonyt létesitesz Budapesten, már bent kell lenni a kérvénynek, utólag már nagyon nehéz megpályázni.

Ez kissé életszerütlen, hogy előbb az albérlet utána a munkahely, de hát ilyen a rendelet

2015. febr. 2. 03:39
 15/27 A kérdező kommentje:

Kik pályázhatják meg hány éves korig vagy hogyan?

Ez számomra hihetetlen hogy csak úgy a semmire kapok 100 ezer ft-ot??

2015. febr. 3. 13:13
 16/27 anonim ***** válasza:

Ha hihetetlen, akkor is van ez a támogatás, csak kevesen tudnak róla. Én is ilyenben lakom gyakorlatilag 18 hónapig ingyen. A Minisztérium célja, hogy ne legyen valaki vidéken munkanélküli, hanem legyen Budapesten adófizető.

Az infovonal elmondja neked személyre szabottan, hogy mit kell tenned. Életkori határ nincs ugyan, de más az ügyintézés menete fiataloknál, mint idősebbeknél, meg kb 80 féle szempont van (mind megoldható), csak ide nem fér el, hogy mindet leirjam.

Ha megkéred az ügyintézőt, akkor az infovonal államköltségen, a te adódból visszahiv téged és nem kell percdijat sem fizetned.

2015. febr. 4. 01:46
 17/27 anonim ***** válasza:
Azt is tedd hozzá,hogy vissza kell fizetni! Ezt miért nem hirdetitek???
2015. febr. 4. 07:18
 18/27 A kérdező kommentje:
kössz de hitel nem kell..ha ez előzőnek igaza van és visszakell fizetni akkor olyan mintha elmennék albérletbe csak nem most hanem később kell kifizetni..
2015. febr. 4. 11:28
 19/27 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es!

Ne terjessz baromságokat a visszafizetésről. Ez nem hitel, hanem támogatás, örökre a bérlőé.

Ne kárositsd meg a leendő albérlőt hülye információkkal, mert egy fiatal párnak nem mindegy, hogy kap havi 200eFt-ot vagy nem meri felvenni.

A munka.hu honlapon fent van a rendelet (Emberi Eröforrások Min), a Lakásbérbeadók Egyesületétének pedig van egy Emailben is terjesztett kiadványa közérthető nyelven.

Külön felhivtam telefonon volt jogász évfolyamtársamat, aki most a Minisztériumban a támogatások legfőbb gazdája. Az őtöle kapott információk:

Országosan rajta keresztül mennek a járási hivatalok elleni panaszok. A panaszok legfőbb oka, hogy a határozatot a Járási Hivatal lassan hozza meg és közben a letárgyalt munkahelyet betöltik más dolgozóval. Ha ő felhivja a járási kirendeltésgvezetőt a Minisztériumból 2 napon belül megvan a határozat. Évi 1-2 eset van, hogy a támogatást megszüntetik az igénylő súlyos szerződésszegése miatt, de sohasem volt rá példa, hogy visszamenőleg szüntették meg, csak olyan, hogy a következő havit már nem kapta. Ilyen kirivó eset volt éldául, hogy a támogatott elment nyugatra feketén dolgozni, a lakásba beszállásolta a támogatásra nem jogosult unokahugát, aki küldözgette a számlákat és kapta a pénzt, mig rá nem jöttek. Ekkor is csak leállitották a támogatást, de nem kellett visszafizetni semmit, senki nem vette magának a fáradságot, hogy bebizonyitsa, hogy a szerződésszegő állapot milyen dátumtól volt.

Egyedül a kaucióra kapott előleget kell visszafizetni, de azt a támogatott a havi 100eFt-okon felül kapja és külön előre szerződésbe foglalják, hogy milyen részletekben kell visszafizetni.

Az előleget nem kötelező felvenni, de mindenki fel szokta venni.

A kauciót úgyis visszakapja a bérlő a lakástulajtól, tehát kockázat nincs, pláne akkor, ha az Egyesületnél helyezik letétbe.

A támogatás tehát kockázatmentes.

Nehezebb számlaképes lakástulajdonost találni, mert ez év januártól már nem fogadják el a zöld adókártyán levő 8-as elejű adóazonositót, hanem 1-es 2-es vagy 3-as elejü EU-adószám kell, ami a lakástulajdonosknak általában nincs.

Van viszont egy dijmentesen hozzáférhető lista (elég preciz és pontos) a jofogas.hu oldalon hirdetésként, ami az EU-képesek listája.

2015. febr. 5. 01:35
 20/27 A kérdező kommentje:

Nem tudom én szerintem nem lennék jogosult mivel Bp-től nem lakom messzebb mint 50km. Ha jól tudom ez is szempont.És nincs párom most és nem vagyok külföldi se.

Akkor ezek szerint te ingyen élsz csak úgy és semmit nem teszel a havi 100-redért hát gratulálok és még vissza se kell fizetni?Ez nekem bűzlik.. Akkor inkább anyáméktól kérek kölcsön. :D

2015. febr. 5. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!