Te mennyit tudsz félretenni havonta?
Itt a konkrét megtakarítás összegére gondolok, miután levontad a lakhatást, élelmiszert, ruházkodást, szórakozást, családot.
Azért érdekel ez jobban, mint a fizetés, mert az nagyon egyéni dolog. A volt kollégámmal nem rég beszélgettem, és azt mondta, hogy ő már nettó 300.000 Ft-ból nem tudna kijönni...., mínuszba kerülne. Pedig saját lakása van, nincs családja, barátnője. Ismerem, és tudom, hogy nem felvágni akart, tényleg sokat költ magára.
Ebből kiindulva egy kisebb fizetésű ember, akinek kisebb igényei vannak, sokkal előrébb van.
Nem megy el havonta ilyen helyekre, de minden évben van egy nagyon nyaralása, ami kb 600.000-1.000.000 Ft között van.
Rengeteget költ ruhára, foglalkozik testépítéssel, abban is rengeteget beletol. Illetve, ha szórakozni megy, akkor nem igazán nézi az árakat, ahogy észrevettem. Lehet nem minden hónapban történik óriási költés, de következő hónapban meg bepótolja.
Vannak jó páran, csak nem mindegy például ki hogyan kommunikálja azt le. Ez pl elég rossz példa a második válaszoló:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
míg mások pl. privátban is elég komoly befektetéseket fontolgatnak itt az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!