Ez korrekt, megszokott, hogy a vakvilágba küldjek Szakmai Önéletrajzot?
Arról van szó, hogy munkát keresek! Böngészem az álláshírdetéseket,van is nekem megfelelő állás,legalábbis látásra.
De, viszont sem cégnév nincs, (pl. Vagyonőrködésnél:Nem írják a cégnevet és ami fontos, nem akarják elárulni, hogy melyik objektumot kellene őrizni vagy melyik céghez kellene menni portaszolgálatba...stb)
Csak, mint a barmoknak a munkavállalóknak azt írják: Küldjenek Szakmai Önéletrajzot!!
A pofám leszakad!!! Az egyszeri, halandó ha küld is, nem tudja, hogy kinek küldi,milyen céget kell őrizni (ha a példánál maradunk a vagyonőrködésnél).
Rendben van ez így? Én fel is hívtam telefonon a hírdető urat vagy céget (már ha van telefonszám, sokszor még az sincs...), hogy mondja már meg melyik telepet kell őrizni és hol? Utána küldöm az Önéletrajzomat!
Hát, már megbocsássanak, nem vagyunk állatok, jószágok, hogy a vakvilágba,idegennek, ki tudja kinek küldjem az Önéletrajzomat! ....és még nekik áll feljebb, hogy:
-Hogy képzelem én azt, hogy megkérdezem,hogy melyik telepet kell majd őrizni!?
A vagyonőrködésnél ez teljesen megszokott, mivel:
- Nem tudnak céget mondani, mert minden héten másikhoz leszel bejelentve (már ha bejelentenek).
Az viszont teljesen érthető, hogy nem tudja és nem is fogja megmondani, hogy mit kell majd védeni, mert:
1., Azt kell védeni amire épp megrendelés van. Lehet ez rendezvény, akármi. A vagyonőrök sokszor mobilak, nem egy boltot kapnak fixre...
2., Az, hogy melyik cég mit őriz szenzitív információ. Ha az én boltomat a szétverjükapofád BT őrizné, én sem akarnám, hogy ezt fű-fa-virág tudja, hiszen akkor könnyebb megtudni ki az őr nálam, kivel kell lebratyizni ha ki akarnak rabolni...
Nem értek egyet! Általában egy helyen kell dolgozni az őröknek: pl. Mecedes gyárat őrzik, vagy egy megszokott telephelyet.
De, előre nem árulják el sokan! Te sem jelentkeznél olyan munkahelyre, amiről semmit nem tudsz és ez mellett a fél életedet vadidegeneknek kiadod! Holott, ha megmondaná a zsákmányoló, hogy melyik helyre kell menni (az nem igaz, hogy nem tudják), lehet nem is jelentkeznél oda, mert ismered!
Nem, ez nem igaz. De erről itt értelmetlen vitát nyitni.
A fél életedet? Jajj, hogy oda ne rohanjak.. Lássuk mi szerepel egy önéletrajzban:
A neved (ez gondolom azért annyira nem nagy titok)
A születési éved (feltételezem ez sem).
Hol jártál iskolába és mit tanultál
Hol dolgoztál eddig.
És ennyi... Hát hallod, komoly visszaélésekre ad alkalmat...
Kifogásokat mindig lehet találni.
Önéletrajzoddal nem fognak visszaélni, nem is tudnak. Akkor meg?
Sablon motivációs levelet meg nem névre szólóan kell írni és meg is van oldva.
Őrök azt őriznek, mit a munkáltatójuk kiad nekik. ha kell akkor egy üres telepet, amin egy fűszál sincs.
Nincs semmi olyan az önéletrajzban, ami titok lenne. Pl. személyigazolvány szám, anyja neve.
Ha meg olyan telephelyre szól az állás, amit szeretnél, akkor nem kötelező elfogadni.
Egyébként semmilyen állást sem kell elfogadni, ha valami gond van vele, akkor sem ha téged választottak ki.
*amit NEM szeretnél
elírtam, bocsi :)
Nem csak a konkurencia elől, hanem akár egy élő pozíciót is meghirdethetnek, ha valakivel nem akarnak együtt dolgozni.
Hallottam olyat, h vki a saját munkájára jelentkezett, mert nem volt megadva, melyik cég :)
A személyes interjún úgyis elmondják, h mit és hol kell csinálni.
Írjál másik nevet az önéletrajzba, ha annyira félsz valamitől. Ha felvesznek max. megmondod, h amíg ők sem mondták meg, h ők kicsodák, addig te sem. :)
Borzasztó, hogy más is megtudja, hogy azért vagy biztiboy, mert nincs érettségid.
A legtöbb multi is fejvadászcégeken keresztül keres és csak a pozíciót tudja az ember, a konkrét cégről csak később esik szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!