Hogyan érdemesebb nekivágni külföldi munkavállalásnak? Melyik opció a jobb?
Felkerestem néhány munkaközvetítőt az elmúlt napokban akik külföldre /Hollandia, Anglia/ közvetítenek magyarokat. Telefonban nem tűntek valami meggyőzőnek, úgy beszéltek velem, mint valami kutyával, pedig csak érdeklődtem.
A kérdésem az lenne, hogy melyik tűnik biztosabbnak az, ha magam indulok el, keresek albit és kint munkát és nem bízok senkiben. vagy ha ügynökségen keresztül próbálom meg (ami persze lehet átverés is)
Ha lenne több pénzem az induláshoz egyértelműen az elsőt választanám, de pont azon a határon vagyok, hogy nagyon nagyon szűkösen tudnék kiköltözni, és időt szánni a keresésre, élni egy ideig.
Ügynökségnél kevesebb tőke kellene, viszont ebben is benne van, hogy átvernek (még ha előre nem is fizetek senkinek semmit) és kimegyek potyára (se szállás se munka stb.)
Ebben a helyzetben szerintetek melyik lenne a jobb, nyelvtudással nincs gond, viszont a pénz a rizikós. Érdemes hagyni a közvetítőket és inkább csak magamban bízni?
A legbiztonságosabb ha magad vágsz neki a nagy betűs kinti életnek, magad keresel szállást, munkát.
Így legalább azt a pénzt amit az ügynökségeknek fizetnél különböző megnevezésekkel, a kint tartózkodásodra költheted. Így biztos lehetsz benne, hogy magadat nem fogod átvágni.
Írod, hogy van nyelvtudás. Ez a legfontosabb. Ha van, akkor nincs gond, nyugodtan kijöhetsz, és megpróbálkozhatsz te magad a munkakereséssel. (Angliáról beszélek, mert én ott vagyok, és ott látom , mi megy )
Megpróbáltam már intézni itthonról is párszor, de sok sok várakozás, reménykedés után semmi nem lett belőle..
Sokszor szükséges lenne kimenni az interjúra, csak 2 napért ezt nem tudom megtenni, bevállalni azt hogy ha nem én, akkor jöhetek haza.
Ezen kívül munkaközvetítőkbe futottam csak bele, ami nem tűnt túl biztatónak. Persze az lehet, hogy én nem keresem jó helyen vagy béna vagyok.
első vagyok. Kérdezz nyugodtan, segítek ha tudok..
Csak megjegyzem, Itt kint hamarabb fogsz munkát szerezni mint otthonról.
Időpont ma 19:30-nak
Sem Angliában sem Hollandiában, sőt az egész UNIÓBAN nem kell munkavállalási engedély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!