Érdemes fejvadász cégekhez menni álláskeresés céljából?
A mostani munkámmal nagyon elégedetlen vagyok, és szeretnék váltani, viszont se időm se energiám állandóan az álláskereső oldalakat böngészni, és motivációs leveleket írogatni, meg az önéletrajzomat átszerkesztgetni, ezért is gondoltam hogy valami fejvadász cégnek átadom magam.
Van ezekkel valakinek tapasztalata? Tudnátok ajánlani nekem megbízhatót?
az nem úgy működik, hogy "fejvadász cégnek átadom magam". Úgy kezdődik, hogy böngészed a portálokat, és beadod az ő általuk feltett álláshirdetésre a szépen megírt anyagodat. Meg csinálsz szép Linkedin profilt, és ott rádtalálnak. az ő dolguk, hogy a munkáltatót kiszolgálják, aki munkaerőt keres. Te a munkaerő - azaz racionálisan nézve - az ő termékük vagy.
Ha állást keresel, az komoly munka, olyan nincs, hogy "se időm, se energiám". Akkor állás se lesz.
Itt van egy jó cikk arról, miért jó állásközvetítőkhöz menni:
Itt meg a kutyaütő cégekről lehet olvasni:
Jó cégek: Telkes, Mimox, CVOnline, óvakodj a Beck and Partnerstől...
Szerintem időpocsékolás. Többször jártam úgy, hogy mikor mentem a céghez interjúra, kiderült, hogy teljesen más feltételekről van szó, mint amikről a fejvadász beszélt. És ha ezeket ismertem volna, nem is jelentkeztem volna, el sem mentem volna.
Nekem az vált be, hogy a cégnél jelentkeztem közvetlenül, a honlapján, vagy olyan címen, amire ha ír az ember, hozzájuk fut be. A profession.hu-n is mindig bejelölöm, hogy Személyzeti tanácsadók hirdetései nélkül.
Ezáltal több fölösleges kör megúszható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!