Temetkezésben vagy valami olyan munkakörben szeretnék elhelyezkedni, aminek van köze a holtakhoz. Milyen szakmák vannak ezen belül?
Azt tudom, hogy elég nagy a skála -patológus, kórboncnok, boncmester, krematóriumi munkás, ravatalos, sírásó, temetőőr, ügyintéző, sírköves-, de sajnos nincsenek ismerőseim, akik ezek közül bármelyikben helyezkedtek volna el.
Ha valaki ebben az ágazatban dolgozik akármit is, vagy ismerőse, rokona tevékenykedik benne, az legyen oly kedves, és válaszoljon. Írja le, mit kell tanulni hozzá (ha kell egyáltalában), mennyire nehéz munka, mik az átlagos feladatok, milyen a fizetés nagyjából, és milyen az alaphangulat a munkahelyen.
Nagyon sokat segítenétek, hogy eldöntsem, milyen irányba meneküljek omladozó falú életemből.
Gyermekkorom óta érdeklődöm a halottak iránt. Nagyon fiatalon (kb 2 éves lehettem) ért egy erős inger, ami pozitív volt. Ebből adódóan sosem viszolyogtam a haláltól, tetemektől, temetőktől, nem tabu dolog a számomra, hanem érdekes. (És nem szexuálisan, nem vagyok aberrált)
Az élet szele úgy sodort, hogy muszáj volt teljesen más irányban tanulnom és dolgoznom is, és most már utálom a szakmámat.
Úgy gondolom, sok ember van, aki muszájból dolgozik temetkezésben, és biztosan szívesen dolgozna életvidámabb helyeken. Én viszont szabad akaratomból szeretnék ilyen helyen dolgozni, és úgy érzem jelen pillanatban, hogy most már végre abban kéne elhelyezkedni, ami érdekel, és nem az, amit kitalálnak nekem.
Köszönöm, hogy megosztottad ezt az emlékedet.
Izgalmas és hátborzongató, hogy régen olyan helyeken temették el az emberek a halottaikat, ahol ma pl. mezőgazdasági munka folyik.
Szia!Sikerült valami munka?Tetszik?Én is hasonlóképp gondolkodok,mint te.Milyen szakmák vannak,munkakörök végzettség nélkül?
Vannak akik temetésekre szállítják autóval a halottat,elviszik a koporsóig,beleteszik,eltemetik(férfiak).Nekik mi lehet a munkakörük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!