Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha te lennél egy több ezer...

Ha te lennél egy több ezer fős igazgatója mit tennél a lenti esetben?

Figyelt kérdés
Az egyik dolgozódnak (aki oszt-vezetői beosztásban van,több diplomával.De sima egy diplomás beosztásban,egy diplomás fizetésért dolgozik.)Sima irodista volt. 30 éve (diploma óta) ott dolgozik nálad pénzre van szüksége, tőled mint a cég igazgatója kérne tőled 2 milliót,lakásvásárlásra. A cég ugyanis a dolgozóknak bizonyos esetben tud adni munkáltatói hitelt,meg fizetéselőleget. De ezt a dolgozók nem szokták igénybe venni, max a fizetési előleget... Amit vissza kell félév alatt törleszteni. S most ez a dolgozó elhunyt, 30 év munkavégzés után. 51 évesen. Te vissza kérnéd a családtól a két millió forintot? Vagy nem? 2 gyereke van a hölgynek, meg férje. Az egyik gyerek 19,másik 29 éves. A 19,még tanul, férj tartja el... Te mit tennél? (Szerintem beszélni kellene az igazgatóval,mert ő is ember és nem hiszem hogy ebben az esetben vissza kérné a pénzt. Munkájával összefügg a haláleset. De nem üzemi baleset,de 100% hogy a munkakörülmények is közrejátszottak a halálában.) Cégnek nem hiszem,hogy az a 2 millio frint oszt vagy szoroz,férj is ott dolgozikde jó ha 100ezer forintos fizetése van. (29 éves fia is ott dolgozik.)
2015. jan. 8. 11:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy vissza kell fizetni, az a cég pénze. Kölcsön volt, nem adomány. De az ilyen esetekre szigorú szabályozások vannak, nem úgy megy, hogy ki mit tenne, hanem le van írva a kölcsönszerződésben.
2015. jan. 8. 11:55
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak kiváncsiság.Temetés költségei nem 2 fillér,s szerintem ilyen esetben az örökségnek nem a kölcsön viszafizetéséről kellene hogy szoljon. 3,5 milliot öröklünk, s abból 1-1 miliót kell a két gyerköcnek visszafizetnie. a fia is keveset keres,meg a volt férje is..
2015. jan. 8. 12:18
 3/11 A kérdező kommentje:
Ja s mint magánember adta az igazgató a pénzt....
2015. jan. 8. 12:45
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Ha magánszemélyként adta a főnök anyudnak a pénzt, nem téma, hogy a cégnek mennyire számít a 2m. Vissza kell fizetni. Fogadd részvétem!
2015. jan. 8. 14:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Nekem "csak"anyós.de szerettem.s igazságtalannak érzem hogy ilyen kiadások mellett még azt is EGYBEN ciszta kell fizetni.Amit ő részletekben törlesztett.mondjuk még nem beszéltünk a főnökkel.igaz van örökség de az összesen 6millio.tudom jobb mint a semmi...de szerintem megbízható annyira a család hogy ugyanazzal a feltétellel fizesse vissza a férje mint az anyós...apos is jó 25/30 éve ott dolgozik.férjem is 7/8 éve.
2015. jan. 8. 15:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Ciszta:vissza...összesen 6,5 millió az örökség s a két gyerek visszafizetne 1/1et.mielött valaki kotoszkodne az eltérő összegek miatt.
2015. jan. 8. 15:07
 7/11 anonim ***** válasza:

A kölcsön szempontjából mindegy a család anyagi helyzete, az örökség mértéke, stb. Vissza kell fizetni.

Ha lakásvásárlásra vette fel, akkor megtehetik az örökösök, hogy a lakást eladják és abból fizetik vissza a hitelt, de megadni alapfelállásban meg kell.

2015. jan. 8. 15:31
 8/11 A kérdező kommentje:
Eladás esetén mit érünk el?Fiatalok vagyunk,2 gyerekkel.hol laknánk? Rákoltettek sok pénzt.csak nem mindegy hogy a megbeszéltek szerint havi részletekben vagy egyben...
2015. jan. 8. 18:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, még nem is beszéltetek az igazgatóval. Akkor honnan veszed, hogy most egyben kérné vissza a pénzt? Meg kell keresni, és megmondani neki, hogy ugyanabban az ütemben folytatjátok a törlesztést.
2015. jan. 8. 21:53
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Tehát adott egy főnök, aki van annyira rendes, hogy magánemberként ad kétmillió forintot kölcsön, ezek után rögtön azt feltételezed, hogy az alkalmazottja halála után egy összegben akarja behajtani a gyászoló családon. Kicsit olyan vagy, mint a nyuszika, aki fűnyírót akart kérni a rókától.
2015. jan. 9. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!