Lenézik a levelezőn szerzett diplomásokat? Ha igen, miért?
Kicsit lazább, az embert nem egyszerű diákként kezelik, szolidárisabbak a tanárok. De ez nem azt jelenti, hogy nincs követelmény. Egyszerűen emberibbek, hiszen valószínű, hogy nem csak a tanulás a dolgod, hanem dolgozol, és eltartod a családod, nem "csak" diákmunkát végzel.
De pl. Egerben a Természettudományi karon nem nagyon emberiek se levelezőn, se nappalin. :D
Szerintem a 2. válaszoló nem erre gondolt.Kell a diploma, de a tudást a gyakorlatban szerzed meg.Igazából a diploma ad egy alap tudást, és jelzést,hogy te hajlandó vagy még tanulni, képezhető vagy - de nem feltétlenül iskolába,hanem munkahelyen tanulni,úgy értve,hogy elmélyedsz egy területen.
Csakhogy egy példával éljek, én agrárménöknek (növény és állattenyésztést is) tanulok,levelezőn.Felvettek már így is egy munkahelyre, amelynél ennek a nagy agrár területnek csupán egy töredékével foglalkozok.Azt,hogy az agrár eme kis szelete,hogyan is működik a gyakorlatban itt tanulom meg.
Én levelezőn végeztem,de ebből hátrányt még nem éreztem.
Az elvárásokat illetően fősulin és egyetemen is tőlünk ugyanazt a tudást várták el mint a nappalisoktól.
A különbség valóban a hozzáállásukon volt a tanároknak.Tudták,hogy a többség munka mellett tanult és ezt figyelembe vették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!